3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Su ihtiyacına köklü çözüm

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan, 3 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip barajın kentin 50 yıllık sonraki içme suyu ihtiyacından sanayi suyu teminine, sel riski azaltma işlevinden, piknik alanlarına ve balıkçılığa kadar pek çok ihtiyaca cevap vereceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 42 kilometrelik Kalabak Suyu İsale Hattı ve Pet Şişe Dolum Tesisleri ile Porsuk Projesi gibi projeleri yaşama geçirdikten sonra kentin gelecekteki 50 yıllık su ihtiyacını karşılamak için de çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Sarısungur ile Gülpınar köyleri arasında yapımına başlanan Büyükşehir Belediyesi Barajı'nı, bölgedeki 104 kilometrekarelik bir alanda Avdan, Karapazar, Akpınar, Derbent çiftliği ve Sarısungur civarındaki dereler, yeraltı ve yağmur sularının besleyeceğini anlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Toplam 13.5 metre temel derinliği olan Büyükşehir Belediyesi Barajı'nın gövde yüksekliği 25 metre olacak. Servis yollarıyla birlikte toplam 400 bin metreküp kazı dolgu yapıldı. Baraj tamamlandığında yılda 3 milyon metreküp su tutacak. 50 yıl sonraki Eskişehir'in su ihtiyacını karşılayacak baraj, aynı zamanda bölgedeki olası sel baskınlarını da önleyecek."

Büyükerşen, bu barajla geleceğe yatırım yaptıklarını belirterek, "Barajı kentin gelecekteki 50 yılının ihtiyacını karşılayacak kapasitede inşa ediyoruz" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 09:42:48
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 14:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?