8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sürücülere kameralı takip

Eskişehir'de, bir sivil polis memurunun kırmızı ışık ihlali yaparken kameraya kaydettiği sürücülere 108'er YTL para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kameralı kırmızı ışık uygulaması başlattı. Cumhuriyet Bulvarı Devlet Hastanesi Kavşağı'nda kaldırımda bir elinde kamera, diğer elinde telsizle bekleyen bir sivil polis memuru, kırmızı ışıkta geçen sürücülerin kullandığı araçları, 300 metre uzaklıkta bekleyen trafik ekibine anonsla bildirdi. Ekibin durdurduğu söz konusu araçların sürücülerine 108'er YTL para cezası verildi.

Trafik Ekipler Amiri Yunus Kaya, sürücülerin ışık ihlaline itiraz etmeleri halinde kendilerine gösterilmek üzere kamera kaydının alındığını belirterek, "İl merkezinde trafik kazalarının sık meydana geldiği cadde ve kavşaklar, şubemiz bünyesinde oluşturulan bir bilgisayar programıyla analiz edilerek, kazaları meydana getiren sebeplere ilişkin uygulamalar yapılarak, trafik kaza sayısının azaltılması hedeflendi. Denetimlerimiz, seyir halinde, ihbarlı ve sabit kontroller şeklinde il merkezinde değişik yer ve zamanlarda yapılacaktır" dedi. Kaya, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını ve mevsim şartlarını göz önüne alarak gerekli tedbirleri almalarını istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 16:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?