3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Uçak inemeyince yolcular perişan oldu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uluslararası Havaalanı'ndan Brüksel'e gidecek 148 yolcu, uçağın pist küçük olduğu için alana inememesi üzerine otobüslerle İstanbul'a gönderildi. Gurbetçiler, havaalanına geldiklerinde öğrendikleri duruma tepki gösterdi.

Bugün saat 22.30'da bir uçak firmasının Eskişehir-Brüksel seferi, uzunluğu 2 bin 550 metre, genişliği ise 30 metre olan Eskişehir Uluslararası Havaalanı'nın pistinin küçük olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Havaalanına geldiklerinde seferin Eskişehir'den olmayacağını öğrenen yolcular, perişan oldu. Havaalanı önünde bir süre bekleyen yolcular, duruma tepki gösterdi. Uçağın Eskişehir'den kalkması için bilet fark ücreti de ödediklerini söyleyen yolcular, "Uçak Eskişehir'den kalkacak diye bilet aldık. Şimdi, uçağın İstanbul'dan kalkacağı söyleniyor. Bize daha önce bilgi verilmediği için rezil olduk. İstanbul'a gideceğiz, işlerimize de geç kalacağız. Rezaletten başka bir şey değil. Hiç olmazsa telefon edip bilgi verselerdi. Böyle şey olur mu? 2 gün önce uçağın Eskişehir'de normal saatinde kalkacağı söylendi" diye tepkilerini dile getirdi.
Firmanın Eskişehir yetkilisi Tolga Tatlı ise yolculara, uçağın 26 Temmuz 2005 günü gurbetçilere yönelik carter seferlerine açılan Eskişehir Havaalanı'na, pist küçük olduğu gerekçesiyle inemediğini ve İstanbul'a gitmek zorunda kaldığını belirterek, "Uçak seferi iptal oldu. Biz bu durumu acentelere söyledik. Paranızı karşılayıp sizleri Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na göndereceğiz. Acil işi olmayanlar için Cumartesi günkü seferimizde öncelik tanıyacağız" dedi.
148 yolcu, daha sonra firmanın tedarik ettiği otobüslerle İstanbul'a gönderildi. Uçağın, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan Brüksel'e kalkacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 23:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?