8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Uğur Mumcu Eskişehir'de anıldı

Eskişehir'de, 14 yıl önce otomobiline bomba konulması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu anma programında Hrant Dink cinayeti de protesto edildi.
Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyeleri, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 14. yıldönümünde Vilayet Meydanı'nda anma faaliyeti düzenledi. Uğur Mumcu'nun yanı sıra öldürülen gazeteci Hrant Dink ve bugün hayatını kaybeden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Dönem Sözcüsü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Seyhan Yalçın, yaptığı açıklamada, "Uğur Mumcu'nun katledilmesi halen aydınlatılamıyorsa, bundan hepimiz suçluluk duymalıyız. Geçtiğimiz hafta yine değerli bir gazeteci Hrant Dink öldürüldü. Niçin aydınlarımızı koruyamadık ve hala koruyamıyoruz? Bizleri aydınlatan, yol gösteren, yol açan yazarlarımız, hocalarımız, sanatçılarımız hepsi, hepimiz aynı toprakların, aynı ülkenin ve halkın evlatlarıyız. Ülkemizde bilgiye karşı açılan bu savaşları ne zaman durduracağız?" dedi.
Basın açıklamasının ardından sona eren anma faaliyetine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı.
(OÖ-EŞ-HO-Y)
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?