2
Mayıs
2024
Perşembe
HAN - ESKİŞEHİR

Validen arkeolojik alanlarda inceleme

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, "Bor, önümüzdeki çağın en popüler madeni olacak" dedi.

Kılıçlar, beraberindekilerle birlikte tarihi ve arkeolojik alanlar bulunan Seyitgazi ve Han ilçelerine bağlı Yazılıkaya ile Kümbet köylerinin turizm potansiyelinin artırılmasına ve ekonomik anlamda canlanmasına yönelik yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Mehmet Kılıçlar, ilk olarak Seyitgazi ilçesindeki Selçuk Hamamı içerisinde kurulu Bor ve Etnoğrafya Müzesi ile tarihi Askerlik Şubesi'ni inceleyerek, Seyitgazi Kaymakamı Oğuz Şenlik’den bilgi aldı. Kılıçlar, "Bor, önümüzdeki çağın en popüler madeni olacak" diye konuştu.

Daha sonra Han ilçesi Yazılıkaya köyünde bulunan ve ünik bir eser olan Yazılıkaya Antik (Midas) Anıtı, Frig Dinsel Merkezi koruma planını inceleyen Vali Mehmet Kılıçlar, Han Kaymakamı Mehmet Maraşlı’dan bilgi aldı. Kılıçlar, burada yaptığı konuşmada, "Kültürel alanların sağlıklaştırılması ve koruma kullanma ölçeği içerisinde birbirileriyle ilişkilerinin sağlanacağı Frig Vadisi koruma geliştirme ve çevre düzenleme çalışmalarının, kültür koridorları projeleri kapsamında ele alınan bu alanlarda, öncelikle meselelerin tespit edilmesi ve anıtın korunması ile anıtın bulunduğu platformun yerli ve yabancı ziyaretçilerin rahat şekilde gezebilmesi için koruma planı çerçevesindeki projeler bir önce hayata geçirilmelidir” dedi.

Gezinin son bölümünde Kümbet köyündeki Selçuklu Dönemi dini yapılarından bir örnek olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait ve restorasyon projesi hazırlanan Himmet Baba Türbesi'ni ziyaret eden Vali Mehmet Kılıçlar, "Şehrimizde kendi kültürümüzün korunması anlamında türbenin bir an önce restorasyonunun ve çevre düzenlemesinin yapılması önemlidir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:28:32
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 14:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?