19
Mayıs
2024
Pazar
ODUNPAZARI - ODUNPAZARI - ESKİŞEHİR

3 ayda 2 ton atık pil toplandı

BELEDİYEDEN ÜÇ AYDA 2 TON ATIK PİL

Eskişehir'in merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi, kullanılmış pillerin çevreye atılmasını önlemek ve geri dönüşümle yeniden kazanılmasını sağlamak için üç ayda 2 ton atık pil topladı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yürüttüğü atık pil toplama kampanyası devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında okullar, sağlık kurumları, marketler ve muhtarlıklara yerleştirilen atık pil kutuları sayesinde 2 ton pil toplandı. Eskişehirliler'in büyük destek verdiği proje sonrası toplanan atık pil ve bataryaların, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP)’a teslim edilerek, çevreye herhangi bir zarar vermeden geri dönüşümünün sağlandığı bildirildi.

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Geçili, "Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çevre ve insan sağlığı açısından ülkemizde de atık piller, diğer atıklardan ayrı olarak toplanmakta, geri kazanılmaktadır. Sadece atık pillerin geri kazanımı değil, doğaya zararlı etkisi olan tüm atıkların geri kazanımı sağlanmalıdır. Biz de Odunpazarı Belediyesi olarak yaptığımız çalışmada, üç aylık bir dönemde 2 ton atık pil topladık. Bu konuda Eskişehirliler kullanılmış pilleri gelişi güzel çevreye ya da çöpe atmayarak bilinçli bir toplum örneği sergiledi, bu projede bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 15:58:01
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 16:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?