21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Karaman'da restorasyon çalışmaları

Karaman Vali Yardımcısı Mehmet Yüce ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Dindar Dilbaz, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Çeşmeli Kilise, Tartan Evi, Yeni Hamam ile Seki Hamam'da incelemelerde bulundu.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Karaman'da 21 adet tarihi eserin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmasının yapılmakta olduğunu belirterek, "Çalışmalar kapsamında Tartan Evi, Valilik İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor. Çeşmeli Kilise ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ediliyor. Bu yıl Mayıs ayı hem Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri açısından, hem de Karaman'ın kuruluşunun 4 bin 500'ncü yılı olması nedeniyle çok daha büyük önem taşıyor. Mayıs ayında restorasyon çalışmaları tamamlanacak olan Tartan Evi, Çeşmeli Kilise, Yeni Hamam ve Seki Hamam yapılacak törenle hizmete açılmış olacak” dedi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dindar Dilbaz da, Karaman'daki tarihi eserlere sahip çıkılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Son iki yıldır tüm eserlerimiz restore edilmektedir. Bu çalışmalar kapsamında restore edilen tarihi yerlere toplam 2 milyon 500 bin YTL para harcanmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın himayesinde bulunan Karaman Kalesi'nin içi de önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmaları kapsamına alınacak” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 15:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali cetinbakis IP: 90.9.219.xxx Tarih : 20.02.2007 02:03:45
karamanli olarak restore edilen her yer icin belediyeye ve valimize ayrica bütün katkilari olan her kese fransadan teskür eder insallah, devami gelmesini dilerim.ne kadar olursa okadar bizim icin avantaj olur.