18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜNYAN - KAYSERİ

Başkan Özmen tutuklandı

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Kayseri'de "ihale yolsuzluğu" iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 13 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, Belediye Başkanı Mehmet Özmen'in de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliye önünde bekleyen binlerce kişi ise şahısları cezaevine götürecek minibüsü durdurarak İstiklal Marşı okudu.

Bünyan İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Özmen'in de aralarında bulunduğu 13 kişi, iki gün önce ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Bünyan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan sanıkları kapı önünde binlerce kişi bekledi. MHP MYK Üyesi Mustafa Eraslan, İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve ülkücüler ile ilçe halkı, 16 saat çıkacak kararı bekledi. Mahkeme heyetinin gece 03.30'a kadar yaptığı sorgulamanın ardından gözaltına

alınlardan A.P., S.U., T.D. ve B.K. serbest bırakılırken, Belediye Başkanı Mehmet Özmen'in de aralarında bulunduğu 9 kişinin tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi.

Başkan Özmen ve 8 kişi adliyeden çıkarılarak minibüse bindirilirken, ilçe halkı minibüsü durdurarak İstiklal Marşı okudu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yol ve kaldırımlarda kullanılan kilitli parke taşı alım ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Bünyan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 13:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?