19
Mayıs
2024
Pazar
BÜNYAN - KAYSERİ

Cezaevi için yer tespiti yapıldı

BÜNYAN CEZAEVİ'NİN YER TESPİTİ YAPILDI

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Bünyan ilçesine yapılması planlanan 3 bin 500 mahkum kapasiteli cezaevinin yer tepsinin yapıldığını açıkladı.

AK Parti Kayseri Teşkilatı tarafından düzenlenen nöbetçi vekil uygulamasında bu hafta görev yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye ve yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de bir ilkin Kayseri'de yaşandığının altını çizen Öksüzkaya, "Türkiye'de ilk kez bir bakan nöbet tutarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilke imza atmış oldu" dedi.

Öksüzkaya, TBMM'deki tartışmalarla ilgili olarak konuyu önceden 'MHP tarafından hazırlanan olay' olarak nitelendirdi. Gen soru konusunun görüşüldüğü sırada patlak veren olayı 'densizlik' olarak kaydeden Öksüzkaya, "TBMM'de yaşanan bu olay MHP tarafından önceden hazırlanan bir olaydır. Gen soru görüşmeleri sırasında gerçekleşen bu olay densizliktir. Sayın Başbakan'ı 'peygamber' olarak göstermek insanların dini bilmediklerini ortaya koymuştur. Bu yakıştırma insanı dinden çıkartır. Biz bu tür hareketlerde bulunan MHP Kırıkkale Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş'u kınıyoruz. Bu benzetme Sayın Başbakanımızı aşağılama demektir" dedi.

Öksüzkaya, peygamber benzetmesini MHP'nin bir grup başkanvekilinin gündeme getirdiğini ifade ederek, konunun neden şimdi gündeme getirildi sorusuna şu cevabı verdi:

"Türkiye'de gündeme milyonlarca konu geliyor. Bu konuyu böyle kabul etmek mümkün değil. O günlerde Sayın Başbakanımızın bu olaydan haberi olmayabilir. Konuyla ilgili Sayın Başbakan gerekli cevabı vermiştir. Bu konuyu gündeme getiren kişi de zaten partimizden istifa etmiştir”

Geçtiğimiz günlerde Bünyan ilçesindeki ilçeler danışma meclisi toplantısında ilçeye 3 bin 500 mahkum kapasiteli çalışanlarla birlikte 6 bin nüfusun barınacağı cezaevi ile ilgili gelişmeyi açıklayan Öksüzkaya, “Geçen hafta Bünyan'da çok önemli açıklamalarda bulunduk. İlçenin kalkınmasını sağlayacak bir cezaevi projesini açıkladık. Bununla ilgili olarak cezaevinin yer tespit çalışması yapıldı. Adalet Bakanlığı gerekli çalışmalarını başlatacak. Bu, Bünyan için çok büyük bir yatırım. İnşallah hem Bünyan hem de Kayseri için hayırlı olur."

BÜNYAN CEZAEVİ'NİN YER TESPİTİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 12:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?