26
Mayıs
2024
Pazar
BÜNYAN - KAYSERİ

Viyol fidelere büyük ilgi

VİYOL FİDELER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde bulunan Bereket Fidecilik tarafından viyolda üretilen fideler, diğer iller tarafından da ilgi gördü.

Bereket Fidecilik Pazarlama Müdürü Faruk Dinçel, 2006 yılında hizmete başladıklarını belirterek, "İlk başlarda poşet ve viyolda üretim yapıyorduk. Şimdilerde ise sadece viyolda üretim yapıyoruz. Bu bakımdan İç Anadolu'da en büyük ve tek viyolda fide üreten firmayız" dedi. Fide üretiminde teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya çalıştıklarını bildiren Dinçel, tarım alanında seracılığın daha çok yapılabilmesi için de ümcadele verdiklerini dile getirerek, "İstanbul ve Kayseri'deki fuarlara katıldık. Burada hem Bünyan'ı hem de fidelerimizi tanıttık" diye konuştu.

Bünyanda 3 bin 500 metrekare alanda bin 800 metrekare üretim serasıyla hizmet verdiklerini anlatan Dinçel, "Yılda iki defa üretim yapıyoruz. Birinci üretim Mayıs ayının sonunda. İkinci üretim ise Temmuz veya Eylül ayında yapılıyor. Yılda toplam 560 bin adet fide üretiyoruz. Patlıcan, biber ve çilek gibi meyvelerin fideleri Kayseri başta olmak üzere Urfa ve Mardin gibi doğu illerinde büyük ilgi görüyor" ifadesinde bulundu.

VİYOL FİDELER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
VİYOL FİDELER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 16:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?