18
Mayıs
2024
Cumartesi
HACILAR - KAYSERİ

Hacılar Erciyes Kayak Evi Bağlantısı Gerçekleşti

   Konu ile ilgili olarak bilgiler veren Hacılar  Belediye Başkanı Ahmet Herdem  ‘Erciyes kayak evi turistik yolunun karayolları bölge müdürlüğünce 2002 yılında 1 trilyon lira tahmini bedelle ihale edildiğini’ ödenek ayrılmadığından yolun 2004’e kaldığını, bu yıl yolun bitirilmesi için gerekli ödeneğin yapıldığını ve 2004 yılı harcamasının ise 435 milyar TL olduğunu’ belirtti.
     Herdem, ‘bu yol sayesinde  hem Erciyes Kayak Merkezi’ne hem de Develi’ye  ulaşımın daha rahat hale geldiğini’ sözlerine ekledi.
      ‘Hacılar’dan Erciyes kayak merkezine 5 kilometre kala Hisarcık yoluna bağlanan yolun, 10 km uzunluğunda ve 10metre eninde olduğunu’ ifade eden Hacılar  Belediye Başkanı Ahmet Herdem,  ‘çift yönlü olarak yapılan yolun tamamının asfaltlanarak hizmete sunulduğunu, yolun  eğim açısından karayolları standardına uygun olduğunu ve bu açıdan da Hisarcık yoluna göre daha kullanışlı olduğunu,’ sözlerine ekledi.
     Kayseri-Develi arasında yeni bir köprü olacaklarını belirten Herdem ‘yolun; eğim, mesafe ve zemin yönünden daha  çok tercih edildiğini’ belirtti.
     Yolu kullanan vatandaşlar ise ‘yol zemininin çok elverişli olduğunu, mesafenin kısalmasından dolayı  Hacılar-Develi yolunu tercih ettiklerini, belirtirken  memnuniyetlerini ve teşekkürlerini dile getirdiler.
Yolun şarampollerinin ve bariyerlerinin yapımıyla ilgili olarak 2005 yılı bütçesinden 250 milyarlık ödeneğin ayrılması konusunda Karayolları Bölge Müdürlüğü, AKP Kayseri Milletvekilleri, T.B.M.M. Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi  Taner Yıldız’la gerekli görüşmeler yapılmış olup 2005 yılında tamamlanması planlanmıştır.
Şaban OK
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 13:49:47
Güncelleme :16 Ocak 2005 Pazar 17:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?