23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

HADAK Faaliyetleri Bitmek Bilmiyor

II.Uluslar Arası Faaliyet

HADAK her yıl geleneksel olarak organize ettiği, uluslar arası süt donduran kampı ve Erciyes zirve tırmanışı faaliyetimizin ikincisi 04–06 Temmuz tarihinde büyük katılım ve başarıyla gerçekleştirilmiştir. Erciyes’in kuzey bölgesinde sütdonduran yaylasında (2700m) kurulan kampa yurt dışından dört dağcı, yurt içinden eski devlet bakanı Fikret ÜNLÜ, Kayseri eski milletvekili Hamdi BAKTIR, Hacılar Kaymakamı Zeki ASLAN, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet HERDEM, T.D.F. Başkanı Alaattin KARACA, İstikbal A.Ş. adına Hacı Boydak ve ülkemizin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren dağcılık kulüplerinden gelen dağcıların da bulunduğu 300 kişi katıldı

30 Agustos Erciyes Zafer Tırmanışı

HADAK’ın organizesinde ve Hadak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet BAKTIR’ın rehberliğinde 20 dağcının katılımıyla Sütdonduran mevkiinden tırmanış gerçekleştirilmiştir.

30 Agustos Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı

T.D.F.’nın organize ettiği bu tırmanışa kulübümüzü temsilen Hadak Yön. Kur.Bşk. İsmail YILMAZ , Dağcılık Şubesi Bşk. Ahmet DURAN, Yön.Kur.Üyemiz Yrd. Doç.Dr.Ali ÇAVUŞOĞLU katılmışlardır. Ağrı Dağına başarıyla zirve gerçekleştirmişlerdir.

3. İdadik Kış Dağcılık Şenliği

21-22. 02. 2004 tarihinde yapılan 3. İDADİK Kış Dağcılık Şenliği’ne HADAK kulübümüzü temsilen, kulüp yönetim kurulu başkanı İsmail Yılmaz ile dağcılık şube başkanı Ahmet Duran katılmışlardır.

Şehitler Zirvede Anıldı

Kıbrıs barış harekâtı şehitlerini anma Erciyes zirve tırmanışına dağcı Ali İLİK’le birlikte dağcılık il temsilcisi Rıza YÜCESAN, Hadak Başkanı Ahmet BAKTIR, Hadak üyesi Veysel TÜFEKCİ, Gazeteci Bekir DEMİRAG ile birlikte yaklaşık 30 dağcı katılmıştır

Uluslar Arası Faaliyet

HADAK tarafından organize edilen III. Uluslar arası Hacılar Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı yapıldı.

Dağcıları ilçe kaymakamlığı önünden Vali Nihat CANPOLAT ve Emniyet Müdürü Orhan ÖZDEMİR uğurladı.

Etkinliğe 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Reha TAŞKESEN, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Hakkı Yılman ÇIYAN ve Hacılar Kaymakamı Uğur BULUT’un katılmasıyla zirve tırmanışı yapıldı.

Zirve tırmanışına katılmayanlar için Sarıgöl ve Buzullar bölgesine geziler düzenlendi. Kampa Kayseri eski milletvekili Hamdi BAKTIR, Nevşehir Vali yardımcısı Adnan TÜRKDAMAR, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet HERDEM, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı BOYDAK ve faklı illerden gelen 250 dağcı katıldı.

Etkinliğe destek veren İstikbal Mobilya adına Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı BOYDAK ile Hacılar Belediye Başkanı Ahmet HERDEM’e HADAK tarafından şükran plaketi verildi.

Kayakçılarımızın Başarıları

Milli Kayakçılarımız:

2002-2003 Kayak sezonunda yapılan yarışmalarda birçok kayakçımız üstün başarı sergileyerek madalya kazandı. Bu kayakçılarımızdan Tuğba DAŞDEMİR ve Batuhan SOMTAŞ milli takıma seçilmişlerdir.

2003-2004 sezonu içerisinde kayakçılarımız başarılarını artırarak devam etmişlerdir.

Ulular arası Başarı:

18-19 Şubat 2004 tarihinde Erciyes Kayak Merkezinde gerçekleştirilen uluslar arası Balkan Açık Kupası Kayak Yarışmalarına ülkemizi temsilen katılan kulübümüz kayakçılarından Tuğba BAŞDEMİR kategorisinde 1.olarak bizleri ve ülkemizi onurlandırmıştır..

Kar Şenliği:

20-21 Mart 2004 tarihlerinde Erciyes’te düzenlenen 6. Uluslararası Erciyes Kış Turizm Festivaline katılan dağcılarımız KOÇ Dağı’na tırmanış yaparak havai fişek gösterisi yapmışlardır. Kulübümüz bu festivale katkılarından dolayı KAYTİD (Kayseri Turizm İşletmeleri Derneği) tarafından plaketle ödüllendirilmiştir.

Ahmet BAKTIR

HADAK Eski Yönetim Kurulu Başkanı

Şaban OK
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 17:28:23
Güncelleme :16 Ocak 2005 Pazar 17:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?