24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

4 kasabaya 1 postacı

Kayseri'nin Talas İlçesi'ne bağlı Erciyes Beldesi sakinleri, posta hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle sitem ediyor. Kişilere özel gönderilen iletilerin köy meydanına bırakılmasını eleştiren vatandaşlar, 4 kasabaya 1 postacı düşmesiyle hizmetin aksamasından şikayet ediyor.

Belde postanesinde bir görevlinin bulunduğunu söyleyen Reşadiye Mahallesi Muhtarı Mustafa Akdeniz, 1 postacıyla 4 belde ve kasabaya hizmet verilmeye çalışıldığını; ancak bunun işlemediğini kaydetti.

Muhtar Akdeniz, "Erciyes Beldesi Reşadiye Mahallesi'ndeki bir postane ve görev yapan 1 memur var. Memur, Reşadiye, Başakpınar, Zincidere ve Akçayır kasabalarına hizmet vermeye çalışıyor. Yalnız postacı da yetersiz kaldığı için gönderilen postaları meydana bırakıp gidiyor. Kasaba sakinleri gelen postaların arasından kendilerine ait olanları seçiyor. Kiminin önemli adli evrakları geliyor, icra postası geliyor; ama hep meydanda yerde atılı vaziyette. Bütün kasabalı postane hizmetinden şikayetçi" dedi.

Kasabada mevcut PTT binasında bilgisayarların da çalışmadığını ifade eden Mustafa Akdeniz, kasaba sakinlerinin postane işlemlerini yapabilmesi için şehir merkezine gittiklerini belirtti. Akdeniz, "Yetkililerden isteğimiz bir an önce kasabamıza memur ve hizmet getirsinler. Şu an görevli memurun da aslında suçu yok; ama ne yapsın her yere yetişemiyor. Gelen postalar köy meydanında köylüler tarafından dağıtılmaya çalışılıyor ya da çöplere atılıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 11:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?