18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Yahyalı'da Aladağ Kültür ve Sanat Festivali coşkusu

İlçemizde bu yıl altıncısı yapılan Aladağ Kültür ve Sanat Festivali’ne Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve ünlü türkücü İsmail Türüt’ün de şeref konuğu olarak katılması Yahyalılara ayrı bir sevinç yaşattı. Gökoluk Yaylası’nda düzenlenen şenliklere Bakan Pepe ve Türüt’ün yanı sıra, protokolden de tam destek geldi. 

Şenlikte Vali Nihat Canpolat, AKP Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Niyazi Özcan, Taner Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AKP İl Başkanı Mahmut Cabat, Yahyalı Belediye Başkanı Yakup Tezcan, Yahyalı Kaymakamı Etem Acar, çevre ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de yer aldı.
Bakan Osman Pepe, yaptığı konuşmada, yayla şenliklerinin yapıldığı yöreye ayrı bir hava kattığını belirterek, yapılan şenliklerle o yörenin turizmini de canlandırdığına dikkat çekti.
Ülkenin her yönüyle gelişmeye başladığını ifade eden Bakan Pepe, "Türkiye'nin bir taraftan sanayi ve ticaretini geliştirirken bir taraftan da ormanlarını, çevresini, milli parklarını geliştirmek ve bu alanlarda fevkalade istifade etmek durumundadır" dedi.
Bakan Pepe, Türkiye'de bu yıl 18 milyon turist beklediklerini belirterek, buna karşılık 15 milyar dolar döviz geliri beklediklerini söyledi.
Pepe, "Türkiye taşımış olduğu bu büyük zenginliklerle dünyanın en büyük turizm potansiyeline sahip bir ülke olarak 2010 yılında 15 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde etme imkanımız var." diye konuştu.
Bakan Pepe'nin ardından protokol birlikte yayla çadırına geçerek burada yemek yedi.
Pepe'den sonra sahne alan ünlü Karadeniz türkücüsü İsmail Türüt, dünyada iki tane süper beyinin bulunduğunu anımsatarak bunların Karadeniz ve Kayseri beyni olduğuna dikkat çekti. Türüt'ün bu sözü Yahyalılar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.
Yahyalılara bir de jest yapan İsmail Türüt, piyasaya yeni çıkacak olan son albümündeki Ortadoğu'daki durumu anlatan 'ateş çemberi' adlı türküsünü okudu. Türküyü dinleyen Yahyalılar duygulu anlar yaşayarak kendisine eşlik etti.
Türüt, bu türküden sonra kendisini ABD'ye alınmayacağını bildiğini ifade ederek, türküyü yine de seslendirdi. Bunun yanında Türüt, AKP ve Başbakan Erdoğan'ı anlatan türkü de söyledi. Dinleyiciler tarafından alkışlarla desteklenen türkü sonrası Türüt 'ü, sevenleri büyük bir coşkuyla alkışladı. Binlerce insanın katıldığı şenlik eğlenceli olması ve insanların kaynaşmasına sebep oldu....!

yahyaliweb.com
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 21:09:44
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 18:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?