21
Mayıs
2024
Salı
KADIN

Dünya Kadınlar Günü

Kırıkkale Belediyesi Başkanı Veli Korkmaz'ın eşi Nebahat Korkmaz tarafından düzenlenen kutlama programda, kadınlar doyasıya eğlendi.

Öğretmen evinde katılımın büyük olduğu programda konuşma yapan Nebahat Korkmaz, tüm kadınların kadınlar gününü kutlarken, yardıma muhtaç bayanlara çeşitli hediyeler verildi. Korkmaz, "Sosyal Konsey (KİYAD) olarak böyle bir eğlence tertip ettik. Bu günü hep birlikte kutlayarak, kadınlarımızın elele, gönül gönüle, birlikte eğlenmesini istedik. Aynı zamanda kadınlar arasındaki dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamak istedik" dedi.

Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konsey (KİYAD) Müdiresi Nurgül Doğmuş, Dünya Kadınlar gününün tarihçesini anlatarak kadınların üretimde ve toplum hayatında hak ettikleri yere gelmeleri için çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi. Doğmuş, "Kadının olmadığı bir toplum tıpkı felç olmuş bir hasta gibidir. Tarih boyunca kadının yeri ve önemi bütün toplumlar için çok önemsenmiştir. Her şeyden önce kadın aileyi oluşturan en önemli etken ve bir eştir. Bir sevgili, bir arkadaş, kardeş, evlat, en önemlisi kadın, insanları doğuran kutsal bir varlık olan anadır" dedi.

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam eden programa mahalli sanatçılar da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 21:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?