20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARAKEÇİLİ - KIRIKKALE

Köylere selektör makinesi

İL Genel Meclisi Mayıs ayının ilk toplantısını Av. Yasemin Kayalı başkanlığında yaptı. Toplantı ilk olarak yoklamanın alınmasıyla başladı. Daha sonra 7 Nisan ve 15 Nisan 2008 tarihinde gerçekleşen toplantının tutanak özetinin okunmasıyla devam etti.

• Diğer gündem maddesi 2008 yılı İl Özel İdare bütçesinden selektör makinesi alımı için ayrılan ödenekten selektör makinelerinin alınması ve verilecek köylerin tespit edilmesi talebine ait plan ve bütçe komisyon raporu görüşüldü ve oy birliği ile alınmasına karar verildi.

KÖYLER TESPİT EDİLDİ
Komisyon raporu hakkında açıklamada bulunan Üye Bünyamin Saygılı ile genel meclisi tarafından komisyona havale edilen ‘2008 yılı İl Özel İdare Bütçesinde Selektör makinesi alımı için ayrılan ödenekten selektör makinesi alınması ve verilecek köylerin tespit edilmesi’ konulu günden maddesi komisyonumuza havale edildiğini söyledi.

ÖDENEĞİ İHTİYAÇ
Saygılı “Komisyonumuz 8–14 Nisan 2008 tarihleri arasında 5 gün süreyle bir araya gelerek konuyla ilgili çalışmalarım tamamlamıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde; İl Özel İdaresi 2008 Yılı Mali Bütçesinde Selektör Makinesi alımı için 50.000.00.YTL ödeneğin mevcut. Ancak yine 2008 yılı bütçesinde Taş toplama makinesi alımı için 20.000.00YTL ödenek ayrılmış olduğu ve yine komisyonumuzca yapılan araştırma ve idare yetkilileriyle yapılan görüşmelerde anılan taş toplama makinesinin alımı için ek 5.000.00YTL ödeneğe daha ihtiyaç duyulduğu tespit edilmiştir”

OY BİRLİĞİ İLE KABUL
“Bu bağlamda ilimiz çiftçilerinin acilen ihtiyaç duyduğu Taş toplama makinesinin alımı için Selektör Makinesi alımı için ayrılan ödenekten 5.000.00.YTL aktarma yapılmasına ve bu aktarma yapıldıktan kalacak 45.000.00 YTL ödenekle selektör makinelerinin alınmasına, alınacak selektör makinelerinin Keskin İlçesi Ceritmüminli ve Takazlı, Delice İlçesi Çoğul ve Tavaözü, Sulakyurt İlçesi Sarımbeyli ve Ağaylı, Balışeyh İlçesi Kırlangıç ve Selamlı, Çelebi İlçesi Hacıyusuflu ile Karakeçili İlçesi Sulübük köylerine verilmesine komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir” dedi. Rapor meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

YOL AĞI YÜKSELTİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesi olan 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi G.İ.H. sınıfında 1. derece 1 adet uzman kadrosu ihdas edilmesi talebine ait plan ve bütçe komisyon raporunun görüşülmesi oldu. Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Habib Altıntop, yeni talep edilen 1 dereceli Uzman Kadrosunun Araştırma Planlama ve Geliştirme (A.P.K) konularında çalıştırılmak üzere talep edildiği idare ile yapılan görüşme ve değerlendirilmelerde tespit edildiğini ve İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik gereğince İdarece teklif edilen 1 adet 1 dereceli Uzman Kadrosunun tahsis edilmesine komisyon tarafından oy birliği ile karar verildiğini söyledi.

YATIRIM PROGRAMI
Gündemin bir diğer maddesi İlimiz Delice İlçesi Coğul köyü sulama kanalı tamir işinin incelenerek meclise bilgi verilmesi talebine ait AR-GE Komisyon raporu görüşüldü. Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Arap Tarım 2007 Yılı İl Özel İdaresi Yatırım Programında yer alan Kırıkkale İli Delice İlçesi Evliyalı-Coğul Sulama Tesisi bakım-onarım işi 4 Temmuz 2007 tarihinde Vural Han İnş. Nak. Turz. Tem. Gıda Sağ. İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne 254.840,04.-YTL. bedelle ihale edildiğini söyledi.

KANALLAR YAPILDI
Yüklenici firma ile idare arasında 26 Temmuz 2007 tarihinde sözleşme imzalanarak 7 Ağustos 2007 tarihinde müteahhit firma tarafından işe başlandığını söyleyen Tarım “İşin toplam süresi 100 takvim günü olup, müteahhit firma 01.10.2007 tarihinde işi bitirmiştir. İşin geçici kabulü ise idare tarafından kurulan geçici kabul komisyonu tarafından 01.10.2007 tarihinde yapılmıştır. 07.08.2007 Tarihinde başlanan iş ile ilgili olarak; Sağ sahilde bulunan ve projesinde 800 metre olarak gösterilen dik kanallar kırılarak yeniden 912 metre dik kanal yapılmıştır”

PROJEYE UYGUN
“Bu kanalın devamında ise 5000 metrelik kanalın 2150 metrelik kısmına taban betonu atılarak bakım onarım yapıldığı, ayrıca 120 adet tarla priz kapağının değiştirildiği ve yapılan işin proje ve tekniğine uygun olduğu görülmektedir. 2150 Metre bakım onarım yapıldıktan sonra geriye kalan 2850 metrelik kısımda ise projesinde olmadığı herhangi bir bakım onarımın yapılmadığı tespit edilmiştir. Ancak yeni yapılan 912 metre uzunluğundaki dik kanalda bazı yerlerde yer yer su sızıntılarının olduğu görülmüştür”

SORUNLAR GİDERİLMESİ
“Yapım işleri genel şartnamesinin 43. maddesi gereğince 1 yıl sonra kesin kabulü yapılması gerekmektedir. Bu süre içerisinde tesiste meydana gelecek yapım hatasından, işçilikten veya malzemeden kaynaklanan sorunlar müteahhit firmanın sorumluluğu altındadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında yüklenici firmaya yazı yazılarak ortaya çıkan sorunların giderilmesi istenir. Şayet yüklenici firma gereğini yapmaz ise iş idarece yaptırılır ve yüklenici firmanın kesin teminatı idareye irat kaydedilir denmektedir”

ŞİKAYETLERİN ÇÖZÜMÜ
“Yapılan işin henüz kesin kabulü yapılmadığından ve bir yıl müteahhit firmanın sorumluluğunda olduğundan bu tip yerlerin ilgili firmaya yazı yazılarak yaptırılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. Yapılan şikayetlerin çözümü, asgariye indirilmesi ve kamu yararı göz önüne alındığında yapılan tespitler neticesinde 4750 m. kanalın kırılarak yeniden yapılmasına komisyonumuzca oybirliğiyle karar verilmiştir” diye konuştu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTA
Daha sonra gündem Keskin İlçesi Hacıömersolaklısı- Kırşehir il sınırı arasındaki yolun 1. derece yol ağına alınması talebine ait imar ve bayındırlık komisyon raporu görüşüldü. Rapor hakkında Komisyon Başkanı Mehmet Erdemir bilgi verdi. Erdemir “Hacıömersolaklısı Kırşehir İl Sınırı (Birecik) arasındaki yolun 1. dereceye alınmasını istediğini belirterek, İl Özel İdaresi Köy Yolları Yönetmeliği gereğince değerlendirilmesini talep etmiştir. Söz konusu talep komisyonumuza havale edilmiş olup, komisyonumuz 08 Nisan 2008 ile 21 Nisan 2008 tarihleri arasında 10 gün süreyle bir araya gelerek gerekli çalışmalarını tamamlamıştır”

UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR
“Yapılan çalışmalar neticesinde; Köy Yolları Yönetmeliğinin 7. maddesi 3. fıkrasında belirtilen geometrik standardı yüksek ve Topografık yapısı uygun olan köyü ilçeye birden fazla köyü komşu ilçeye ve il merkezine bağlantıyı sağlayan yol özelliklerini taşıdığından İlimiz Keskin İlçesi Hacıömersolaklısı Kırşehir İl Sınırı (Birecik) arasındaki yolun 1. derece yol statüsüne alınması komisyonumuzca uygun görülmüştür” şeklinde konuştu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

TEKSTİL ATÖLYESİNİN DEVRİ
Gündemin bir diğer maddesi olan İl Özel İdaresi tahsisli Keskin İlçesi Bozkurt Mahallesi 490 Ada 105 parselde kayıtlı arazi ve üzerindeki tekstil atölyesinin ilgili idareye iadesi talebine ait imar ve bayındırlık komisyon raporu görüşüldü. Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Mehmet Erdemir “İl Özel İdare Genel Sekreterliği 02.04.2008 tarih ve 1277 sayılı yazılı sayılarıyla İl Özel İdaresi ile Kırıkkale Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği tahsisin kaldırılarak Keskin İlçesi Bozkurt Mahallesi 490 ada 105 parselde kayıtlı arazi ve üzerindeki tekstil atölyesinin devrini talep etmiştir”

ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLMESİ
“Konu incelenmek üzere komisyonumuza havale edilmiş ve komisyonumuz yerinde incelemeler yapmış, yetkililerle de görüşerek 08 Nisan 2008 - 21 Nisan 2008 tarihleri arasında 10 günlük çalışma sürecinde çalışmalarını tamamlamıştır. Buna göre komisyonumuzca 1999 yılında Kırıkkale Üniversitesinden Keskin ekonomisine katkı sağlamak ve stajyer öğrencilere eğitim imkanı sağlamak amacıyla 10 yıllığına alman söz konusu tekstil fabrikasının şu anda protokolün ilgili maddesi ve Kamu İdarelerine ait Taşınmazların Tahsisi ve Devri Hakkındaki Yönetmeliğin 9. maddesi (f) fıkrası gereği tahsisin kaldırılarak Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne devredilmesine komisyonumuzca oybirliğiyle karar verilmiştir” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

BOZULMALAR YAPILIYOR
Gündem ilimiz genelinde idarece yapılan 1. ve 2. kat asfalt işlerinden bozulmuş olanların gözlemlenerek il genel meclisine bilgi verilmesi talebine ait imar ve bayındırlık komisyon raporunun görüşülmesiyle devam etti. Rapor hakkında bilgi veren Erdemir “Keskin İlçesi Polatyurdu Beşler arasındaki 3 km yolda yer yer bozulmalar vardır. Asfalt geç atıldığından çakıllar tam oturmamıştır”

ACİL YAPILMASINA KARAR VERİLDİ
“Balışeyh Akçakavak köy yolu girişinin 1 km si yeni yapılmış olmasına rağmen bozulmuş olduğu görülmüştür. Dikmen köyü yolu da çok bozuk olup önlem alınmasa kullanılamayacak duruma gelebilecektir. Delice Tatlıcak Ocakbaşı Köy Yolu 2007 yılında idarece yapılmış olup yolun geneli iyi durumda ancak Tatlıcak Köyüne 300 metre kalan bölümünde DSİ tarafından yapılan köprünün bulunduğu 50 metrelik bölümün çok acil yapılması gerekmektedir. Müteahhit tarafından yapılan Tatîıcak-Ocakbaşı yolunun 2 km lik bölümün de yer yer bozulmalar olduğu tespit edilmiştir” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Toplantı son olarak İl Özel İdaresi 2007 yılı kesin hesabı görüşüldü. Madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı son olarak bir sonraki toplantının saati ve günün belirlenmesi ile son buldu.

il gazetesi
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 18:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?