18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAKEÇİLİ - KIRIKKALE

Kültür şenliği başladı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR KIRIKKALE'DE

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kırıkkale'de düzenlenen 16. Uluslararası Karakeçili Kültür Şenliği'ne katıldı. Bakan Mustafa Demir, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Kültür Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğin son gününde mehter ve halk oyunlarının yanı sıra Türk Hava Kurumu'nun (THK) paraşüt gösterileri ilgi ile izlenirken şenliğe katılanlara geleneksel 'Yörük pilavı' ikram edildi.

Şenlikte bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Bu festivalde vurgulanan şeyler, geleceğe aktarılmak istenen tema; milli, manevi varlığımız, kimliğimiz, kişiliğimiz için çok önemli. Karakeçili bunu biliyor, aslında tüm Anadolu halkı bunu çok iyi biliyor. İç Anadolu'da, doğuda, kuzeyde, güneyde, batıda kültürümüzü yaşatmaya, bir araya gelmeye, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmeye yönelik bu tür festivaller çok önemli katkılar sağlıyor. Bize geçmişte sağlıklı bir şekilde

büyüklerimiz kültürümüzü manevi ve milli değerlerimizi adeta tırnaklarıyla kazıyarak aktardılar. Bütün imkansızlıklarına, bütün bu yoksulluklarına rağmen milli değerlerinden, manevi değerlerinden taviz vermediler. Biz bugünlere böyle geldik" dedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Türklerin, etnik kökene bakmaksızın herkese kardeşçe eşit muamele ile bin yıldır yaşayan bir milletin temsilcileri olduğunu söyledi.

Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Kürt vatandaşların kışkırtıldığını dile getiren Milletvekili Erdem, "Güneydoğu'da yaşayan Kürt vatandaşlarımızı kışkırtarak Türkiye'yi bölmek isteyen, Türkiye'yi rahatsız eden kan döken PKK örgütünün destekçilerinin dışarıda olduğunu, başka devletler tarafından beslendiğini ve içerde de destekçilerinin olduğunu biliyoruz. Buna ne Kürt kökenli aklıselim sahibi vatandaşlarımız ne de Türk milleti ve devletimiz müsaade etmeyecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Demir ve protokol üyeleri yörük çadırlarını tek tek ziyaret etti. Çadır ziyaretlerinin ardından Bakan Demir Kırıkkale'den ayrılırken Şenlik ünlü sanatçı Lara'nın verdiği konser ile devam etti. Şenlik güreş ve çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR KIRIKKALE'DE
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR KIRIKKALE'DE
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI DEMİR KIRIKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 14:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?