2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Sağlık Ocağı tasarrufa kurban!

Kırşehir Çiçekdağı İlçesi'nde bulunan Sağlık Ocağı'nın kapatıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çiçekdağı İlçe merkezinde bulunan Sağlık Ocağı, tasarruf gerekçesiyle kapatıldı. Sağlık Ocağı'nın 45 yıl önce kurulduğu ve ilk kez 4 ay önce kapatılarak hizmet vermediği bildirilirken, vatandaşın tepkisi ve Ak Parti İlçe Başkanı ve Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi'nin gayretleri neticesinde tekrar açıldığı öğrenildi.

1 Ocak 2008 tarihi itibariyle tekrar kapatılan Sağlık Ocağı'nda verilen hizmetler, İl Sağlık Müdürlüğünün kararı ile ilçede bulunan devlet hastanesinde verilmeye başlarken, Sağlık Ocağı'nın kapanması ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Kapatılan Sağlık Ocağında daha önce 4 poliklinikle hizmet verildiği ve yaklaşık 15 personelin görev yaptığı öğrenilirken, bir yıl içerisinde yaklaşık 25 bin hastaya bakıldığı ileri sürüldü. Hastaların yönlendirildiği İlçe hastanesinde, sadece 2 poliklinikle hizmet verildiği iddia edilirken, hasta yoğunluğu nedeniyle hastanede sıkıntı yaşandığı ileri sürüldü.

Sağlık Ocağının kapatılması ve vatandaşların Sağlık Ocağı'nın tekrar açılması talebini değerlendiren İl Sağlık Müdürü Bekir Demirbaş, Sağlık Ocağı'nın tasarruf nedeniyle kapatıldığını söyledi. Demirbaş, Çiçekdağı'nda iddia edildiği kadar poliklinik yapılmadığını söyleyerek, "Çiçekdağı ve Akpınar ilçelerimizde bu tür uygulamalarımız oldu. Şu anda bize gelen bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımız daha önce Sağlık Ocağı'na gidip ücretsiz muayene yaptırıyordu. Sağlık Ocağı'nda da en az 15 kişi görev yapıyordu. Sağlık Ocaklarımızda ileri sürüldüğü kadar poliklinik olmuyor ve orada görevlendirilen sağlık görevlilerinin boşa zamanı alınıyor" dedi.

Çiçekdağı'nda bulunan Sağlık Ocağı'nda Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da bilgileri doğrultusunda çalışma yaptıklarını kaydeden Demirbaş, "Sağlık Ocağı'nda verilen hizmetlerin daha kalitelisi devlet hastanemizde veriliyor zaten. Şimdiye kadar kapanması gerekiyordu. Ama, biraz süre tanıdık ve kapatılmadı. Şimdi gelinen noktada gereksiz harcama ve giderler nedeniyle burayı kapattık. Yine sağlık kurumu olarak çalışacak. Şu anda bile sağlık kurumu olarak çalışmasını istemiyoruz. Çünkü, sağlık personeli yine ikiye ayrılıyor. Hastanemizin ek binası gibi çalışıyor. Buna gerek bile yok. Ama, arkadaşlarımız gerekli çalışmayı ve araştırmayı yapıyorlar" dedi.

Kasabalarda sağlık ocaklarının durduğunu ve hasta yoğunluğunun merkezde olmadığını söyleyen Demirbaş, bazı hastaların Yozagt'ın Yerköy Devlet Hastanesi'ne gittiğini kaydetti.

Kapatılan sağlık ocağında tadilat yapıldığını ama sağlıklı sonuç alınamadığını da vurgulayan Demirbaş, binanın zemininde kaymaların olduğunu ileri sürüdü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 15:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?