2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Şerif Sezen


Yurtdışında çalışan bir hayırsever vatandaş tarafından 450 hanelik belde okuluna 9 adet bilgisayar hediye edildi.

Almanya’da çalışan ve seyahat acentesi sahibi olduğu öğrenilen Şerif Sezen isimli hayırsever, Kırşehir’in Karahıdır Beldesi İlköğretim Okulu’na 9 adet bilgisayar hediye etti.

Bilgisayarlarla donatılan okulda bir de Bilişim Sınıfı hazırlanırken, sınıfın açılışı Vali Selehattin Hatipoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Karahıdır Belediye Başkanı Hüseyin Doğantekin, Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Günay ve çok sayıda belde halkının katıldığı bir törenle gerçekleşti.

Açılış öncesi yapılan törende, yıllar sonra bilgisayara kavuşan minik öğrenciler tarafından davetlilere halkoyunları gösterisi sunulurken, törende konuşan Vali Selehattin Hatipoğlu, Kırşehir’in eğitim kalitesinin yüksekliğini belirterek, "Bilindiği üzere Kırşehir, eğitim ve öğretim kalitesinde istenilen noktaya gelmiştir. Bunun örneğini de üniversite sınavlarında gördük. İnşallah daha iyi hedeflere ve derecelere imza atacağız" dedi.

Törende konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, hükümet olarak eğitim ve öğretime verdikleri önemden bahsederek, "AK Parti hükümeti olarak, eğitim ve öğretimin başladığı bu dönemde, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını okula göndermeleri için 200 trilyon liralık bir harcama ile ilkokul kitaplarını bedava dağıttık. İnşallah zeki, başarılı ancak, maddi durumu zayıf çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için daha birçok proje hazırlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından eğitim ve öğretime verdiği destek nedeniyle Şerif Sezen’in adına oğlu Hakan Sezen’e Vali Hatipoğlu tarafından, 60 yaşındaki Kezban Torun’a ise Milletvekili Hacı Turan tarafından plaket verildi. .

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar