3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Nurdan İpek


Nurdan İPEK    

Kırşehir doğumlu.İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladıktan sonra 1 yıl süre ile Burdur Eğitim Enstitüsü’ne devam etti. Ardından Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümüne öğrenim hakkı kazanarak 1994-1995 döneminde mezun oldu. 

Anadolu’nun türkü diyarlarından Kırşehir’in Bozlak kültürünü yüreğinin derinlerinde taşıyan İpek; bu tutkusu nedeni ile müzikten hiç kopamadı. Lise yıllarında başlayan Halk Eğitim solistliği; müziğe bakışına yeni bir boyut kazandırdı. Üniversite yıllarında kurmuş olduğu grupla birçok kentte ve festivallerde konserler verdi. 

Müziğin büyüsüne tamamen kapıldığı bu sıralar; 1991 Isparta il birinciliği, 1993 TRT Antalya bölge ikinciliği derecelerini aldı. Müzik eğitiminin ömür boyu süreceğine inanan İpek; dönem dönem bilgi kaynaklarından Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve İstanbul Devlet Konservatuarı’ndan faydalandı. 

Hissettiği müziğin özünü; otantik tınıların oluşturduğuna inanan İpek, otantik müzik temalarını hayata geçiren Arif Sağ Saz Merkezi’ne de devam ederek müzik eğitimini pekiştirmeyi amaç edindi. 

1997’ de "Bizim Sevdamız" adli albümü ile başlayan profesyonel müzik yaşamını, "Tükendi Sevdan"adlı Modern Folk albümü ile 2000’li yıllara taşıyor.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar