3
Mayıs
2024
Cuma
OTOMOBİL

Dizel piyasasında savaş

Dünya piyasasında benzinin varil fiyatının sürekli artması sonucu benzine gelen zamlar, otomobil alacakları küçük motorlu dizel araçlara yönlendiriyor. 

Son 4 yıl içinde giderek pazar payını arttıran ve otomobil müşterileri tarafından sıklıkla tercih edilen dizel otomobil piyasasında, özellikle son 2 yıldır küçük motor hacmine sahip dizel otomobillerin satışlarında büyük artış yaşanıyor. Piyasa hacmini giderek artıran küçük hacimli dizel otomobil piyasası, otomobil firmalarının piyasaya sürdüğü yeni modeller ile daha da hızlandı. Uzakdoğu firmalarının dizel otomobil piyasasına el atması ile birlikte giderek artan rekabet, özellikle küçük motor hacimli ve şehir içinde rahat kullanılabilecek otomobil arayanlara çok çeşitli alternatifler sunulmasına neden oldu. 

Karoser olarak küçük ancak sunduğu konfor ile orta ve üst sınıf otomobilleri aratmayan dizel otomobiller, sunduğu aktif ve pasif güvenlik ekipmanları ile güvenli bir sürüş sağlıyor. ABS, çift airbag, asr, yan hava yastıkları gibi güvenlik ekipmanlarının standart olduğu otomobillerde, klima, CD çalar, elektrikli cam ve aynalar standart donanımda yer alıyor. 1.1 ile 1.5 CC motor hacmi arasında değişen otomobiller, 25 ile 35 Bin YTL arasındaki fiyatları ile göz dolduruyor. Bu segmentte Peugeot yeni 107 1.4 HDİ ile; Kia, yeni Picanto 1.1 ile; Fiat, İdea 1.3 ile; Renault, Modus 1.4 ile; Toyota, Yaris 1.4 ile; Nissan, Micra 1.5 ile; Citroen, C1 1.4 HDİ ile, Hyundai ise Getz 1.5 modeli ile müşterilerinin karşısına çıkıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 15:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?