3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Hüseyin-Ayşe Özkan


Konya’da derslik açığının kapatılması amacıyla düzenlenen kampanya çerçevesinde 24 derslikli ilköğretim okulu yaptırma kararı alan Hüseyin ve Ayşe Özkan çifti protokol imzaladı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer’in makam odasında düzenlenen törende konuşan Konya Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, böyle bir yardımının kendilerini gururlandırdığını ve Valilik binası girişine okul yaptırma vaadinde bulunan 56 işadamının fotoğraflarını asarak, onore etmeye çalıştıklarını söyledi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer de, derslik sıkıntısının giderilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yaptığını, okulun teknik donanımı ve danışmanlık hizmetlerini kendilerinin vereceğini belirtti. Özer, 800 derslik açığının, okul yaptırma vaadinde bulunan 57 işadamı tarafından kapatılacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Özkan çiftinin ilçelerinde okul yaptırma kararı almasından dolayı kendilerine teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 16 bin metrekare arsayı Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe yoluyla verdiklerini, özellikle Karaaslan bölgesinde okul açığının kapanması için çalışacaklarını ifade etti.

Hayırsever işadamı Hüseyin Özkan’da, 1940’lı yıllarda başlayan eğitim öğretim hayatının zorluklarını anlatarak, "Oturduğum köyden şehir merkezindeki okula gitmek için hergün 70 kilometrelik yol katediyorduk. Kendi köyümüze okul yaptırmak istiyordum ama taşımalı eğitim sistemi devreye girdiği için, kent merkezine bir okul yaptırmaya karar verdim" dedi. Duygulanan Ayşe Özkan ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmaların ardından Özkan çifti ve Vali Yardımcısı İsmail Atasoy protokol imzaladı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar