3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Mehmet ve Kadir Özgüzar


Konya’da hayırseverlerin yaptırdığı bir poliklinikte hastalar, doktorlarını kendileri seçebilecek. 
Doktorlar kendi özel muayene odalarında hastalarına 3 kat daha fazla zaman ayırabilecek.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adnan Tekin, hastanın, doktorunu kendisinin seçme özgürlüğü olduğunu, ancak Türkiye’de mevcut personel ve hizmet binalarıyla bunun henüz mümkün olmadığını söyledi. Tekin, hastane yanında hayırsever Mehmet ve Kadir Özgüzar kardeşlerin bağışlarıyla yapımına başlanan ek binada ilk defa her doktora bir poliklinik odasının verileceğini, böylece doktorların hasta muayenesi için sıra beklemeden kendi odalarında hasta kabul edebileceğini ifade etti.

Devlet hastanelerinde bir branş için en çok 3 poliklinik odası ayrılabildiğini belirten Tekin, “3 doktor hasta kabul ederken diğer doktorlar oturmak zorunda kalıyor. Bu odaların önünde yığılan hastalar muayene sırasının kendisine gelmesi için bekliyor. Hasta sayısı çok, muayene odası az olunca doğal olarak hastalara ayrılan muayene süresi de kısalıyor. Söz konusu uygulamayla aynı anda diğer doktorlar da hasta kabul edebilecek” dedi.

Devlet hastanelerinde şu anda bir doktorun günde ortalama 50 hastaya baktığını belirten Tekin, polikliniğin hizmete girmesiyle burada görev yapan her doktorun günde en fazla 20 hastayla ilgileneceğini böylece hastaya ayrılan muayene süresinin 3 kat artacağını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü’nce de bir doktorun bakabileceği hasta sayısının 20 olarak belirlendiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu: “Hizmete girecek bu poliklinikte hasta istediği doktoru seçebilecek. İdeal olan bu. Hizmete girecek poliklinikte, gelen hastaya doktorların listesi verilecek. Hasta doktorunu bu listeden kendisi seçebilecek. Böylece hasta bu polikliniğe geldiği sürece aynı doktordan sağlık hizmeti alabilme imkanı bulacak. Tüm doktorlar, ameliyat zamanları dışında kalan sürede poliklinik hizmeti verebilecek.”

Tamamı iki hayırsever kardeş tarafından 500 milyar liraya yaptırılacak ek bina, bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Ek binada, büyük merkez laboratuvar, eczane ve bekleme salonu bulunacak.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar