17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sorun büyük, ilgi az

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde hava kirliliğine karşı alınacak tedbirlerle ilgili toplantı düzenlendi.

Havaların soğumasıyla birlikte kalorifer ve sobaların yakılmaya başlaması Akşehir'deki hava kirliliğini gözler önüne serdi. Hava kirliliğine karşı alınacak tedbirlerle ilgili olarak Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, okullar, apartman ve site yöneticileri, kalorifer ateşçileri, kömür satıcıları davet edildi.

Okul yöneticilerinin ilgi gösterdiği toplantıya katılım ise az oldu. Toplantıda konuşan Akşehir Belediyesi Çevre Müdürü Osman Özevren, katılımcılara 'Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Kontrol Yönetmeliği' ile ilgili bilgi verirken, İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi Sıhhi Tesisat Bölüm Şefi Mustafa Demir, 'Yakıt ve Yakıt Sistemleri' ile ilgili bilgi verdi.

Belediye Çevre Müdürü Osman Özevren, Akşehir'in hava kirliliğinin Konya'nın merkez ilçeleri ile birlikte birinci derecede yer aldığını söyledi. Özevren, kömür torbalarının da kazanda yakılmamasını isteyerek, torbaların belirli bir yerde toplanarak, belediye tarafından alınacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 13:48:30
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 09:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?