23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tavuk üreticileri toplandı

Konya'nın Akşehir İlçe Tarım Müdürlüğü, tavuk üreticileriyle toplantı yaptı.

İlçe Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki toplantıya 40 civarında tavuk üreticisi katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Tarım Müdürü Bahri Karaman, yasaklara uyulması gerektiğini belirterek, şüpheli durumlarda kendilerine, şüpheli tavuk satışı yapanların ise jandarma ya da polise haber verilmesini istedi. Tavuk vebasının ciddi maddi kayıpların yanı sıra insanlara bulaşarak ölümcül vakalara neden olabildiğini ifade eden Karaman, "Emeğinize ve sağlığınıza sahip çıkın" dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Talat Duman ise, tavuk üreticilerine tavuk vebasında işletmelerce ve entegrasyonlarca alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. İşletmelerin giriş-çıkışlarının kontrol altına alınmasının ve kümeslerle yem ünitelerinin ise ziyaretçiler için 'yasak bölge' ilan edilmesinin gerektiğini belirten Duman,

"İşletme içerisinde personel hareketleri olabildiğince sınırlandırılmalıdır. Her kümesin bakıcısı ayrılmalı, diğer kümeslere giriş-çıkışı kesinlikle yasaklanmalıdır. Yetiştirilmek için temin edilen yumurta, civciv veya piliçler hastalık kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı bilenen, her bakımdan güvenilir, çalışma izni verilmiş ve sağlık sertifikası düzenlenmiş olan damızlık çiftliklerinden alınmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 19:32:11
Güncelleme :3 Aralık 2005 Cumartesi 14:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?