28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Balıkçılar buz kesti

Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü merkezlerinden olan Konya'nın Beyşehir Gölü'nde sabah saatlerinde yer yer buz tutan kıyılarda avlanmaya çıkmaya hazırlanan balıkçılar, soğuk havayla mücadele ediyor.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte göle açılıp bir gün öncesinden serdikleri ağlara vuran balıkları toplayıp ekmeklerini çıkarmanın mücadelesini veren Beyşehirli balıkçılar, aşırı soğuklarla da mücadele veriyor. Teknelerine binmeden önce kıyıda ateş yakarak ısınmaya çalışan, ardından teknelerinin motorlarını çalıştırabilmek için uzun süre beklemek durumunda kalan balıkçılar, sonrasında ise buz tutan kıyılardaki buzları kırarak açıklara ilerlemeye çalışıyor.

Geceleri don olaylarının yaşandığı Beyşehir bölgesinde sıkı sıkı giyinerek gölde avlanmaya çalışan az sayıdaki balıkçı adeta buz kesen havaya rağmen günlük yevmiyelerini çıkarabilmenin derdine düşüyor. Soğuk havalar ve sabah saatlerinde buzlanma görülen kıyılarda teknelerini bekleten Beyşehirli balıkçıların büyük bölümü ise avlanmaya yeniden başlamak için havaların ısınmasını bekliyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 10:35:10
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 10:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?