18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Balıkta boy denetimi

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde Beyşehir Gölü'nde faaliyet gösteren balıkçıların, av sırasında uyulması gereken boy sınırı kurallarına riayet edip etmedikleri yapılan denetimlerle tespit ediliyor.

Aralarında veteriner ve su ürünleri mühendislerinin de görev aldığı Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, zaman zaman Beyşehir Gölü kıyılarında faaliyet gösteren balık alım merkezlerinde yaptıkları kontrollerde, avlanmada boy kuralına uyulup uyulmadığını denetliyor. Beyşehir Gölü'ne açılan balıkçıların özellikle sabahın erken saatlerinde alım merkezlerine ürün teslim etmesi nedeniyle bu saatlerde kontrollerini sıklaştıran Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, kantarlar üzerinde tartıya çıkan balık numunelerini kontrol ediyor.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Gölü'ndeki balık neslinin korunması ve küçük boydaki balıkların avlanmasının önüne geçebilmek için bu tür denetimleri çok sık aralıklarla yaptıklarına dikkati çekerek, "Su ürünleri sirkülerine göre, tatlı su göllerinde 22 santimetreden küçük levrek İle 30 santimetreden küçük sazangillerin avlanmasına izin verilmiyor.

Su ürünlerinin korunması amacıyla getirilen bu yasaklama nedeniyle, bölgedeki alım merkezlerinde denetleme yapmak için sürekli ekipler görevlendiriyoruz. Bu ekipler aynı zamanda avda uygun ağ kullanılması konusunda da kontrol yapıyor ve belirtilen boydan daha küçük balık avına engel olacak ağların kullanılıp kullanılmadığını denetlemek için ağ gözü açıklığını denetleniyor. Uyarılarımıza kulak asmayan balıkçılar hakkında cezai işlem uyguluyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 14:12:47
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 14:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?