18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Beyşehir Belediyesi bir ilke imza attı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, yerel yönetimler bünyesinde bir ilçede ilk kez kurulan "sualtı arama kurtarma timi"ni hayata geçirdi.

Beyşehir Gölü'nde son dönemde boğulma olaylarının iyice artmasına rağmen, bu tür hadiselere müdahale edebilecek bir dalgıç ekibinin bölgede bulunamaması üzerine Beyşehir Belediyesi harekete geçti. Bu konuda oluşturulan 4 kişilik bir ekip, Haziran ayı ile birlikte kurslara gönderilerek eğitim almaya başladı.

Beyşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Sualtı Arama Kurtarma Timi'nin Sorumlusu Cüneyt Ülvan, 2 ay önce başlayan eğitim sürecinin 12 ay boyunca devam edeceğini belirterek, "Bu hususta konusunun uzmanı olan eğitimciler tarafından kursa tabi tutulduk. Akdeniz Bölgesi'nde Alanya Okurcalar'da 3 günlük bir eğitim aldık. Bu eğitim faaliyetimiz halen Beyşehir Gölü'nün ada sahillerinde de devam ediyor. Gündüz dalışlarının yanı sıra, gece dalışları da yapıyoruz. 20 Ağustos tarihinde ise Bodrum'da derin dalış eğitimi alacağız. Bu arada, Doğanhisar'daki göletlerde de dalış eğitimine tabi tutulacağız. Hem deniz, hem göl, hem de göletlerde çalışmalar yaparak, bu işin eğitimini en iyi şekilde alacağız" dedi.

Beyşehir Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma ekibinin, uzun süreli sualtında kalabilecek oksijen tüpleri de dahil olmak üzere her türlü teçhizatla donatıldığını, tek eksiklerinin bir tekne olduğunu belirten Ülvan, "Bu konudaki talebimizi Belediye Başkanımız Nazif Tekinöz'e ilettik. Şimdilik görevlerde bölgemizdeki sürat teknelerinden istifade ediyoruz. Ama, Beyşehir Belediyesi'nin böyle bir teknesi olursa, imkanlarımız daha da artar diye düşünüyoruz. Başkanımız da bu talebimize sıcak baktı ve bunun araştırmasını yapıyor. Eğitim sürecini tamamladıktan sonra Beyşehir Gölü'nde balıkçılarla ilgili çalışmalar da yapmayı düşünüyoruz. İleride yapacağımız bir çalışma ile Beyşehir Gölü'nde yüzmenin riskli olduğu bölgeleri tespit edip, bu bölgelerde yüzmemeleri için hem vatandaşlarımızı uyaracağız, hem de balıkçılarımızı daha dikkatli olmaya çağıracağız" diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz de, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünü bünyesinde barındıran Beyşehir'de son yıllarda meydana gelen boğulma olayları üzerine, bölgede sualtı arama kurtarma ekibinin kurulmasının gündeme geldiğini belirterek, Beyşehir Belediyesi'nin bu konuda bir ilke imza attığını söyledi.

Tekinöz, "Türkiye'de başka bir ilçede belediye bünyesinde kurulan sualtı arama kurtarma timi henüz yok. Hatta Türkiye'nin pek çok büyük ilinde ve Akdeniz'in incisi Antalya'da bile yerel yönetimler bünyesinde böyle bir teşkilat bulunmuyor. Sadece İstanbul ile İzmit Büyükşehir Belediyesi bünyesinde böyle bir teşkilatın varlığını biliyoruz. Bu anlamda, bölgemizin yanı sıra çevre il ve ilçelere de bu konularda hizmet vereceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 17:42:50
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 17:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?