23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Beyşehir'e müjdeli haber

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde yıllardır evlerindeki çeşmelerden kaynak suyu akmasını hayal eden vatandaşlar için yeni bir umut doğdu.

Beyşehir Belediyesi'nin, Bayat köyü yakınlarında açtığı bir sondaj kuyusunda analizleri yapılan ve içilebilir kalitesi çok yüksek bir kaynak suyu bulduğunu açıklaması, yıllardır kaynak suyu özlemi çeken ilçe halkında yeni bir ümidin doğmasına neden oldu.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Bayat köyünde buldukları kuyudan sondajla takriben saniyede 25 litre su çıkarıldığını belirterek, "Analizleri yapıldı ve içilebilir bir kaynak suyu olduğu yönünde rapor verildi. İkinci sondajı vurarak başka kuyular açmak için bölgeye elektrik enerjisi götürülmesi gerekiyor. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Ayrıca, Bayat köyü Beyşehir kent merkezine 6 kilometre mesafede ve bu bölgeden su getirmenin de çok fazla bir maliyeti bulunmuyor. Bu da bizim için ayrı bir sevindirici gelişme" dedi.

Beyşehir'i kaynak suyuna kavuşturmaları halinde gölden artık şebekeye su verilmeyeceğini, ancak gölün de alternatif bir kaynak olarak önemini korumaya devam edeceğini belirten Tekinöz, "Göl suyundaki yaz aylarında görülen yosun kokusu tadını bozuyor. Kış aylarında ise klorlama nedeniyle, halkımız kokudan su içemediği için hazır sulara yöneliyor. İnşallah bu sorunu kökünden çözdüğümüz takdirde, Beyşehirliler evlerinde çeşmelerinden akan kaynak suyunu kullanma imkanı bulacak. Beyşehir, yıllardır bunun özlemini çekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:16:28
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?