28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Beyşehirli gençlerin kar evi

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde üniversite öğrencileri, yaptıkları kardan evi cafeye dönüştürdü.

Kardan evlerde yaşamlarını sürdürmesiyle bilinen Eskimolara özenen Beyşehir'de öğrenim gören üniversite öğrencileri, kent merkezinin en işlek caddesine kardan ev yaptı. 3 saatlik bir uğraşın ardından Özdilek Caddesi üzerindeki Gazi İlköğretim Okulu önündeki kaldırıma 4 kişinin rahatlıkla içerisine girebileceği kardan bir ev yapan öğrenciler, daha sonra mesken haline getirdikleri bölgeyi açık kafe haline dönüştürdü.

Akşam saatlerinde ise çay servisi yapılan öğrenci gençler, daha sonra "vur patlasın, çal oynasın" diyerek, yoldan geçen Beyşehirlilere müzik ziyafeti çekti. Sazı ve defi eline alan gençler, yoldan geçen sürücüler ile ailelerin şaşkın bakışları arasında türküleri hep birlikte seslendirirken, daha sonra kendilerini tutamayarak caddeyi oyun pisti haline dönüştürdü. Hem çalan, hem oynayan gençleri sempati ile izleyen çevreden geçenler, alkışlarla destek verdi. Yoldan geçerken tesadüfen gördükleri manzara karşısında ne olduğunu anlamaya çalışan sürücüler ise kornalarla bu cümbüşe ortak olmaya çalıştı.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğunu belirten ve aynı zamanda çalıştığını ancak kar yağışı nedeniyle işlerinin durgun olduğunu vurgulayan Gökhan Koç, kente düşen yoğun kar nedeniyle bu fırsatı değerlendirmek istediklerini belirterek, "Açık cafe tarzı bir şey yaptık. Hem eğlence olsun, hem de dikkat çeksin istedik. Bir anda aklımıza geldi, özellikle planlamadık, oturup çay içelim, arkadaşlarla muhabbet edelim diye düşündük. Ve ortaya böyle bir görüntü çıktı" dedi.

Yüksekokul öğrencisi Yakup Karaköse ise, arkadaşları ve kardan evin karşısında bulunan cafe sahipleri ile beraber böyle bir çalışma sergilediklerini belirterek, "Karı bulmuşken bir şeyler yapalım dedik. Biraz üşüdük, ama herkesin ilgisini çekmeyi başardık. İçerisi dışarıdan sıcak. Çayın zevkini, karda, soğukta tadıyoruz" şeklinde konuştu.

Beyşehir'de kent merkezinde bembeyaz bir görüntüye yol açan kar yağışının durmasının ardından, çocuklar gibi bazı iş yeri sahipleri de 2 gündür kardan uğraşlar içerisine giriyordu. Beyşehirlilerin kar yağışından evlerine hapis kalması nedeniyle işlerinin durgunlaştığını belirten birçok esnaf, işyerinin önünde kardan adam yaparak ilgi çekmeye çalışmıştı.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 12:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?