19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bu tutan göle koştular

Beyşehir Gölü'nün aşırı soğuklar nedeniyle tamamının donması, Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde vatandaşların soluğu sahilde almasına neden oldu.

Güneşin yüzünü göstermesini fırsat bilen Beyşehirli aileler, çocuklarıyla birlikte göl kenarına akın etti. Buz tutan kıyılarda bol bol fotoğraf çeken ailelerin bazıları, çocuklarıyla birlikte tehlikeye aldırmadan göl üzerinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş yaparken buz tutan göl üzerinde kaydıkları gözlenen kişilerin sayısının giderek artmasıyla Beyşehir Gölü adeta kayak merkezi haline dönüştü.

Buzların kırılabileceği riskini göz önünde bulundurmadan yürüyenler, göl üzerinde kayanlara, kar topu oynayanlar da eklenince duruma İlçe Emniyet Müdürü Osman Bilgin'in talimatıyla polis müdahale etmek durumunda kaldı. Polis anonslarıyla uyarılan aileler ve gençler, donmuş göl üzerinden çıkarıldı. Ancak polis ekiplerinin bölgeyi her terk edişinde, cesaretini toplayanlar soluğu yine buzlar üzerinde aldı.

Sahile gelen polis ekipleri, Eşrefoğlu Köprüsü ile göl kenarında zaman zaman göl nöbeti tutmak zorunda kalırken, zaman zaman siren çalarak tehlikeye karşı aileleri ve gençleri uyardı. Sahilde göl üzerinde toplu olarak yürüyen aileleri, "Buz üzerinde çatlaklar var, bir arada yürümeyin, hemen göl üzerinden çıkın" diye uyaran İlçe Emniyet Müdürü Osman Bilgin, "Buz kırılıp içerisine düşerseniz bunun telafisi yok" diye konuştu.

BUZ TUTAN GÖL ÜZERİNDE ÇAY SERVİSİ

Beyşehir Gölü'nün donması sonucu ilginç ve renkli görüntüler yaşanmaya başladı.
Cafe olarak kullandığı yatta kış aylarında iş yapamayan yat sahibi Ahmet Bülbül, Beyşehir Gölü'nün donmasını fırsat bildi. Gölün donması nedeniyle hareket edemeyen yat üzerine müşteri çekebilmek için ilginç bir yöntem deneyen Ahmet Bülbül, buz üzerine masa ve sandalye koydu.

Daha sonra göl üzerinde çay keyfi yapmak isteyenlere servis yapılırken, cesaretine güvenenler çevrede bulunanların şaşkın bakışları arasında çay yudumladı. Yat sahibi Ahmet Bülbül, ilgi ve dikkat çekmek için donmuş göl üzerinde çay yudumladıklarını ifade ederek, "Yaptığımız iş belki riskli idi ama, yaklaşık 15 santim olan buz tabakasının kalınlığına güvendik" dedi.

Soğuklardan milli park sınırları içerisindeki ağaçlar bile etkilendi. Milli park olarak koruma altında bulundurulan Beyşehir Gölü'nün çevresindeki çam ağaçları üzerinde eriyen kar suları da buz tuttu. Gece hava sıcaklığının eksi 18 dereceye düştüğü bölgede, ağaçların altında ortaya çıkan sarkıt manzaraları milli parkı rengarenk bir görüntüye büründürdü.

Donmuş gölün etrafında bulunan ağaçlardan sarkan buz kütleleri bölgeye gizemli bir görüntü verirken, bu manzarayı izlemeye gelenler ise adeta büyülendi. Milli park sınırları içerisindeki donmuş gölü görmek isteyenler tabiatta oluşan bu güzelliği yaşamak için sahil kesimlerde bol bol yürüyüş yapıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 12:20:29
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 12:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?