18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Göl jandarmaya emanet

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nü, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki İl Jandarma Kıyı Göl Koruma ve Bot Komutanlığı koruyacak. Bot Komutanlığı, denize sahili olan bazı yerleşim birimlerinde fiilen görev yapıyor.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, Bot Komutanlığı bünyesinde 2'si rütbeli toplam 6 askerin görev yapacağını belirterek, "Beyşehir'de görev yapacak personelin ataması yapıldı. İlçemize gelerek göreve başladı. Gölde görev yapacak jandarma botunun ise çok yakında ilçemize gelmesini bekliyoruz" dedi.

Kaymakam Cantürk, botun gölde faaliyet göstermesi için Beyşehir Gölü'nün içme suyu ihtiyacını karşıladığı alım merkezinin yanına bir iskelenin yapılmasının planlandığını belirterek, "Botun sahilde durabilmesi için en az 2 metrelik bir derinliğin olması gerekiyor. Bu iskele tamamlandığı zaman, personelinin kıyıda görev yapabileceği kapalı bir platformun oluşturulması için de harekete geçtik. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Bot Komutanlığı bünyesinde görev alacak askeri personelin sadece 3 aylık yasak dönemde değil, yılın 365 günü faaliyette olacağını kaydeden Cantürk, "Beyşehir Gölü'nde Jandarma Teşkilatı bünyesinde ilk kez böyle bir birim oluşturuluyor. Birimin görevi, yasak dönemde kaçak balık avcılığını önlemenin yanı sıra tüm zamanlarda balıkçıların çalışma düzeninin sağlanmak, göl kirliliği üzerine koruyucu güvenlik tedbirleri almak, gölün düzenli ve yasalara uygun kullanımının sağlamaya yönelik olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 14:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?