18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hac tatbikatı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde hacı adaylarına verilen seminerde Kabe etrafında nasıl tavaf edecekleri ihram giydirilerek temsili olarak gösterildi.

Beyşehir'de kutsal topraklara gidecek 81 hacı adayına Hastane Camii'nde bir haftadır verilen hac semineri sona erdi. Seminerin son gününde hacı adaylarına uygulamalı eğitim verilerek hac ibadetinin nasıl yerine getirileceği tüm ayrıntılarıyla anlatıldı. Cami içerisine yerleştirilen Kabe maketi etrafında, hacı adaylarına ihrama girme, tavaf ve say yürüyüşü, dualar ve tekbirler getirilerek uygulamalı olarak gösterildi.

Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, seminerin son gününde hacı adaylarının aldığı eğitimlerle ilgili bilgi vererek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler İslam'ın 5 temel esasından birisi olan hac ibadetini hacı adaylarımızın huzurla yapması için hac esnasında adab-ı muaşeret kaidelerini en güzel yerine getirmeleri amacıyla bu tür seminerleri veriyoruz. Hac ibadeti aynı zamanda bir tanışmadır, kaynaşmadır, milletlerin birbirini tanımasıdır. Türk milletini, vatanımızı orada en güzel, medeni bir şekilde temsil etmeleri için hacı adaylarımızı bu tür eğitimlerden geçiriyoruz. Seminerimizin son gününde ise, adaylarımız oradaki mekanları böyle maketlerle görsünler, bu tatbiki olarak daha güzel olur diye düşündük" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 15:16:26
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 15:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?