19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kar hastaneleri boşalttı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nin yanı sıra çevre yerleşim birimlerine de hizmet vererek bölge hastanesi konumunda bulunan Beyşehir Devlet Hastanesi, kar yağışının başlamasından itibaren son 3 gündür en sakin dönemlerini yaşıyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının Beyşehir'e bağlı yerleşim birimlerindeki yolları kapaması, Devlet Hastanesi'nde alışılmadık görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Yolların kapalı olmasından dolayı ilçe merkezine gelemeyen hasta ve hasta yakınları, zorunlu olarak tedavi sürecini ertelemek durumunda kaldu. Bu durum ise hastane poliklinikleri önündeki kalabalık görüntülerin ortadan kaybolmasına neden oldu.

Beyşehir Devlet Hastanesi Başkehimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Tek, kar yağışının başladığı günlerden itibaren hastaneye gelen hasta sayısında gözle görülür bir düşüş gözlendiğini belirtirken, bu durumu köy yollarının kapalı olmasına bağladı.

Hastanede polikliniklerdeki hasta sayısının yanı sıra yatarak tedavi gören hasta sayısının da oldukça azaldığını vurgulayan Dr. Tek, yolların açılmasıyla birlikte hasta yoğunluğunun daha da artmasının beklendiğini söyledi. Tek, vatandaşlara kar üzerinde yürürken dikkatli olmaları konusunda uyarılar da yaparken, ortopedi uzmanının olmamasının en büyük eksiklikleri olduğunu belirterek, "Ortopedi uzmanımız olmadığından dolayı, bu tür durumdaki hastalarımızı zorunlu olarak Konya'daki sağlık kuruluşlarına göndermek durumunda kalıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?