23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Memur-Sen'den ilginç istek

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Konya İl Temsilcisi ve Büro Memur-Sen Şube Başkanı Servet Buzcu, "Memurlar olarak Kore'de olduğu gibi devletimize 2 saat daha fazla bedava çalışmak istiyoruz. Ancak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, buna engel teşkil ediyor" dedi.

Beyşehir'e gelen ve Belediye Başkanı Nazif Tekinöz'le görüştükten sonra çalışanların sorunlarını dinleyen Servet Buzcu, amaçlarının memurları Türkiye'de daha verimli, daha üretken bir kamu görevlisi haline getirmek olduğunu belirtirken, "Kamu Personel Yasası çıktıktan sonra Kore'de olduğu gibi devletimize 2 saat daha fazla bedava çalışmak istiyoruz. Ancak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu buna engel. Niye engel? 657 Sayılı Kanun gereğince, gerek vergi dairelerinde, gerek belediyelerde, gerekse diğer kurumlarda herhangi bir işlem yapmak mümkün değil. Bu anlamda memurun bir şeyler üretmesi şu anda söz konusu değil" diye konuştu.

Buzcu, Kamu Personel Yasası çıktıktan sonra AB ülkelerinde olduğu gibi, sendikaların gerçek işlevlerini yerine getirmeye başlayabileceğine dikkati çekerek, "Sadece ücret sendikacılığı değil, memur nasıl üretir, nasıl daha verimli olur, ülkemiz nasıl kalkınır, bunların çözümü daha kolay olacak. Ülkemiz kalkındıktan sonra zaten memurumuz da kalkınacak" dedi.

Türkiye'ye 40 yılda dış sermaye olarak 5 bin şirketin geldiğinin, sadece son 3 yılda 6 bin şirketin daha geldiğinin ifade edildiğini hatırlatan Buzcu, "Türkiye'de bu konuda bilinçli olarak bir engelleme operasyonu var. Sendika olarak, devletimize 2 saat daha fazla bedava katkı yapabilmenin mücadelesini bundan sonra elbette vereceğiz, buna zaten mecburuz da" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 17:24:18
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 11:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?