18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Selin yaraları sarılıyor

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, cumartesi günü öğleden sonra yarım saat süren sağanak yağışın ardından baş gösteren sel felaketi sonrası bölgede oluşan maddi hasarın belirlenmeye çalışıldığını belirtti. Dün sabah saatlerinde selin meydana geldiği köylere Tarım İlçe Müdürlüğü'nden kalabalık bir ekibin gönderildiğini kaydeden Cantürk, "Bölgedeki arazilerde meydana gelen zararlar çalışmaların ardından daha net ortaya çıkacak" dedi.

Selin en çok Eğirler Köyü'nde etkili olduğunu vurgulayan Cantürk, suların Eğirler İlköğretim Okulu duvarlarını yıktığını, çok sayıda evde su baskını yaşandığını belirterek, "Sel felaketi sonucu Eğirler Köyü'nde 8 büyükbaş hayvanın, 2 eşek ile 12 koyunun telef olduğunu tespit ettik. Ayrıca, ekili alanlarda da zahire ürünlerinde maddi hasar meydana geldi" şeklinde konuştu.

Cantürk, sel felaketi sonrası Eğirler Köyü'ne ulaşımı sağlayan Mesutlar-Eğirler Köyü ile Bayındır-Eğirler köyleri arasına Köy Hizmetleri'nin iş makine ve kepçelerinin sevk edildiğini, yollarda meydana gelen hasarın giderilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Eğirler Köyü-Bayındır Köyü arasında sel taşkını nedeniyle bazı bölümlerinde göçük oluşmuş. Bu hasarın giderilmesi yönünde çalışmalar var. Yine Beyşehir-Konya karayoluna ulaşan ve trafiğin bir süre durmasına neden olan Bayındır Köyü yakınlarındaki bölümde de küçük bir göçük oluşmuş. Karayolları ekiplerimiz bu göçüğün daha da büyümemesi ve onarılması için bölgede çalışmalara başladılar" diye konuştu.

Kaymakam Cantürk, sel felaketi sonrası tek tesellilerinin bölgede can kaybının yaşanmaması olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 17:17:55
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 15:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan özer IP: 88.253.93.xxx Tarih : 2.06.2008 20:02:25

bu haberi yayınlayanlara öncelikle çok teşekkür ederin,lakin en çok zararı gören ben hasan özer. bu duruma tüm köy halkı şahittir kayıtlardada mevcuttur ve hiç bir kurumdan destek göremedim.çok zor günler yaşadım halende yaşamaktayım,bu zarara yetkililerin hala kayıtsız kalmayacağına inanıyorum gerekli kurumların bigilerine arz ederim saygı hürmetlerimi sunarım.