19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Son yılların en sert kışı

Konya'nın Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde, son yılların en şiddetli kışı yaşanıyor.

Bölgede iki gündür devam eden kar yağışı, Beyşehir'in 37, Derebucak'ın 4 köy ve 1 beldesinin ilçe merkezlerine olan bağlantılarının kesilmesine neden oldu. Beyşehir kent merkezinde 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Derebucak merkezinde ise 75 santimetre olarak ölçüldü. Bölgede yaşayan halk sokağa çıkmamayı tercih ederken, yollarda yürüyen az sayıdaki insan dikkat çekiyor. Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde yüksek kesimlerde kar kalınlığının, 1 metre civarında olduğu bildirildi.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, 2 gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışı nedeniyle, dün açılan köy yollarının yeniden ulaşıma kapandığını söyledi. Beyşehir'e bağlı 37 köyün sabah saatleri itibariyle ulaşıma kapalı olduğunu belirten Cantürk, "İki ayrı iş makinemizi sabah saatlerinde Dumanlı-Ecirli bölgesine gönderdik. Bu bölgemizde 1 metreye yakın kar olduğu söylendi. Ancak 2 greyderimiz henüz o bölgeye ulaşamamış. Dumanlı-Ecirli hariç, diğer yerleşim birimlerimizde enerji nakil hatlarında bir sorun bulunmuyor" dedi.
Derbent İlçesi'nde de 25-30 santimetre kalınlığa ulaşan karın, kent merkezi ile 6 köyünün ulaşımını kestiği öğrenildi. Derebucak İlçesi'nde ise kar kalınlığının ilçe merkezinde 75 santim olarak ölçüldüğünü açıklayan İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metre civarında olduğunu bildirdi. Derebucak'ta kar yağışının 2 gündür devam ettiğine ve yağışın sürmesi halinde kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıkabileceğine dikkati çeken Aygöl, "Derebucak ilçemizde halen 4 köy yolumuz ile bir belde yolumuz ulaşıma kapalı durumdadır" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 13:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?