18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yapraklar da işe yarıyor

Sonbahar mevsiminde ağaçlardan dökülen yapraklar da işe yarıyor. Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde yerlere dökülerek temizlik işçileri tarafından toplanan yapraklara özellikle ekmek pişirmek isteyen aileler ile besicilerin büyük ilgi gösterdiği bildirildi.

Ağaçlardan dökülen yaprakları toplamak için bugünlerde temizlik görevlilerinin seferber olduğunu belirten Beyşehir kent merkezinin çöp toplama işlerini yürüten Beyelsan Temizlik Firması'nın Temizlik İşleri Sorumlusu İmdat Duymuş,

"İlçemizde çöplüğe dökmek için cadde ve sokaklardan topladığımız yaprakların atılmayarak kendilerine verilmesini isteyen aileler oluyor. Evlerinin bahçesindeki ocaklarda çalı çırpıyla birlikte yakacak olarak yapraklardan istifade etmek isteyen ailelerin yanı sıra, yem parasını hafifletmeyi düşünen küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri de toplanan yaprakların çöpe dökülmesi yerine kendilerine verilmesini istiyor" şeklinde konuştu.

Cadde ve sokaklarda süpürülerek bir araya toplanan yaprakları isteyen ailelere çuval getirmeleri ve içerisine doldurmaları halinde verdiklerini belirten Duymuş, "Sonbahar mevsiminde yapraklara olan bu ilgi bizleri de şaşırtıyor. Kasım ayının sonuna kadar ilçemiz merkezinde yaprak mesaisinin devam edeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 13:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?