24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Yüzyılın ayıbı'

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, ilçede 8 yıl önce yapımı tamamlanarak çift yönlü olarak hizmet vermeye başlayan Eşrefoğlu Köprüsü konusunda, "Bu köprü bence yüzyılın ayıbı. İnşaatına başlandığı dönem, ben oda başkanıydım ve bu köprünün yerine oradan bir tüp geçit önerdik. Ancak, dikkate alınmadık" dedi.

Beyşehir'in sembolü olan tarihi Taşköprü'nün gölden yana yaklaşık 100 metre önüne inşa edilen Eşrefoğlu Köprüsü'nün, eski köprünün tarihi doku ve bütünlüğünü bozduğunu düşündüğünü belirten Tekinöz, "Ben inşaat mühendisi bir belediye başkanı olduğum için, bu işin içerisinden gelen bir insan olduğum için bu kadar iddialı konuşuyorum. Bizim dönemimizde, belki de bizden sonraki dönemde de çok tartışılacak bu köprüyü, ben şimdiden tartışmaya açıyorum. Bu köprünün gelecekte mutlaka yıkılması lazım" şeklinde konuştu.

Eşrefoğlu Köprüsü'nün adeta Çin seddi gibi getirilerek tarihi Taşköprü'nün önüne konulduğunu savunan Tekinöz, "Memleketin gerdanlığı olan bu güzelliği kapatıyorsunuz. Türkiye'nin ekonomisi belki bu köprünün bugün için yıkılıp yeniden yapılmasına uygun değildir ama, gelecek dönemde bu köprünün yıkılıp, yerine su altından bir tüp geçit şeklinde hazırlanacak bir yol projesi ile trafik akışının yeraltından sağlanması lazım. Çünkü, bu eski köprü bize atalarımızdan bir emanet ve bu emaneti biz de tarihi dokusu ve güzelliğini bozmadan gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Bunun hesabını iyi yapmak zorundayız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 17:41:30
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 11:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?