18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Avlanmaya çıktı, dönmedi

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Akburun köyünde avlanmaya çıkan bir balıkçı kayboldu.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü'nün sahil yerleşim birimlerinden olan Akburun köyünde dün sabah saatlerinde teknesiyle birlikte avlanmaya çıkan Yılmaz Yıldırım'dan (27) haber alınamayınca su yüzeyinde arama çalışmaları başlatıldı. Dün ikindi saatlerinde balıkçıların göl içerisinde yaptığı arama çalışmalarında kaybolan avcıya ait tekneye kıyıya 15 kilometre mesafede ulaşıldı. Ancak kayıp balıkçının bulunması için bölgedeki balıkçı teknelerinin seferber olup kancalarla yaptığı arama çalışmalarından, akşam saatlerine kadar sonuç alınamadı. Kayıp balıkçının hamile olduğu öğrenilen eşinin dün saat 14.00 sıralarında eşiyle cep telefonuyla görüştüğünü yetkililere anlattığı bildirildi.

Beyşehir Gölü'nde kaybolan balıkçının göl içerisinde hareket halinde olan teknenin üzerinden dengesini kaybedip düştüğü tahmin ediliyor. Teknenin hareket halinde olması nedeniyle, kayıp balıkçının suya düştüğü yerin bulunmasının zorlaştığı belirtiliyor. Bu arada, bugün sabah saatlerinde Beyşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği bünyesinde yeni kurulan sualtı arama kurtarma timinin de bölgeye hareket ettiği ve su altında arama çalışmalarında bulunacağı öğrenildi.

Akburun köyü Muhtarı Mustafa Uzar, kayıp balıkçının evli ve bir çocuk babası olduğunu belirtirken, "Kaybolduğu yer Akburun köyü sahiline yaklaşık 15 kilometre mesafede. Tekneyi bölgemizdeki balıkçı arkadaşlar buldu. İçerisinde ağ ve avlanan balıklar var. Sanıyorum, dönüş yolculuğunda dengesini kaybedip göle düşmüş. Bulunması için tüm umudumuzu Beyşehir'in dalgıç ekibine bağladık" açıklaması yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 14:13:38
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 12:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?