1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Milli Park'ta 3 kaçak avcı yakalandı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde, Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları içerisindeki Gölkaşı Adası'nda yasak olmasına rağmen yaban ördeği avladığı ileri sürülen 3 kişi, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Avcılara, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği tarafından toplam 11 bin 500 YTL idari para ve avlanan hayvanlar için tazminat cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü'ndeki su seviyesinin düşmesi nedeniyle kara yoluyla yürüyerek gidilebilen Gölkaşı Adası'nda yasak olduğu halde av tüfeğiyle avlandığı ileri sürülen 3 kişi, Beyşehir Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından av tüfeği ve avladıkları yaban ördekleriyle birlikte suçüstü yakalandı.

Gölkaşı Adası'nda av silahları ve avlanan 11 adet sakar meke ördeği ile birlikte yakalanan avcılar Y.D., A.A. ve C.F. hakkında, yasak olmasına rağmen milli park sınırları içerisinde ateşli silahlar kullanarak avlanmaktan yasal işlem yapıldı. Jandarma tarafından, avlanan 11 adet sakar meke ile 3 adet av tüfeğine el konulurken, ele geçirilen silah ve yaban ördekleri Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekiplerine teslim edildi.

Milli Park sınırları içerisinde avlandığı iddia edilen 3 avcıya avlandıkları ördek sayısına göre 2 ile 4 bin 500 YTL arasında değişen oranlarda idari para cezası uygulanırken, kişi başına 500 YTL olmak üzere avlanan hayvanların tazminat bedeli olarak ise toplam bin 500 YTL ceza kesildi. Böylece 11 yaban ördeği için 3 avcıya uygulanan toplam para cezası 11 bin 500 YTL'ye ulaştı. Beyşehir Gölü ve çevresi, milli park ve SİT alanı kapsamında koruma altında bulundurulduğu için Milli Park sınırları içinde avcılık yapılmasına izin verilmiyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 11:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?