18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Belediye hizmet binası kurşunlandı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Aşağı Esence Belediyesi'nin hizmet binası kurşunlandı. Av tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olan binanın duvarlarında saçma izleri oluşurken, bir pencerenin camında ise iki adet delik açıldı.
Dün öğle saatlerinde belediye hizmet binasının birinci katında bulunan ve misafirhane olarak kullanılan bölümün dış duvar camlarında iki adet kurşun deliği gören personel, durumu Belediye Başkanı Fuar Bayır'a bildirdi. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı bir ekip, bölgeye gelerek binada inceleme yaptı. Duvarlarda av tüfeğinden çıktığı belirlenen saçma delikleri ile misafirhanenin dış cephesindeki cam üzerinde iki adet delik belirlendi.

Jandarma, saat 04.00 sıralarında bir silah sesi duyduğunu söyleyen bir kişinin ifadesine başvururken, av tüfeği ile hangi yönden ateş edildiğini ve olayın fail ya da faillerini yakalamak için çalışma başlattı. Bu arada, kurşunlama olayının alkolün etkisiyle sarhoş olan biri tarafından da gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Belediye Başkanı Fuat Bayır, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Gördüğümüz kadarıyla av tüfeği ile belediyenin duvarına ateş edilmiş. Bunu yapanı şiddetle kınıyorum. Bunu yapan vatan hainidir. Sabah saatlerinde tüfek sesi duyulduğunu söylüyorlar. Ama, kimin ateş açtığını gören yok. Araştırıyoruz, yapanı güvenlik güçlerimiz mutlaka bulacak ve kim yaptıysa bunu cezasını elbette çekecek. Oğlum olsa bile, bunu yapan cezasını çekecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:32:48
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ercan Pesli IP: 84.170.239.xxx Tarih : 4.08.2005 09:02:13
Öncelikle tün Asagi Esence Belediyesi Halkina selam.Bu olay elbette hic hos bir sey degil bunu yapan kisinin kesinlikle kasitli yapmamistir.Belki köpeksesi duydu sabahleyin veya kedi belkide Tarhanya gelen Kargayi vurmak istedi tabi ben Almanyadan olay malini görmadigin icin tan olarak bilemiyorun.Vatan millet sagolsun.Ercan.