24
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Ameliyathane sayısı artıyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi'nin bazı ünitelerinin dünya standartlarında hizmet verebilmesi için Ramazan Bayramı öncesinde başlatılan çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yetkililer, hastanede dünya standartlarında bir ameliyathane servisini hayata geçirebilmek için kolların sıvandığını, yapılan girişimler üzerine çalışmalar için Sağlık Bakanlığı'ndan 2 milyon YTL'lik bir ödenek tahsis edildiğini belirterek, "Çalışmalar tamamlandığında 3 olan ameliyathane sayısı 5'e yükselecek. Yoğun bakım ünitesi, doğum salonu, sterilizasyon odası ve personelin kullanacağı sosyal alanlar yaklaşık 650 metrekarelik bir alanı kapsayacak. Daha önce ölü alan olarak bulunan bölümler de değerlendirilmiş olacak.

Yeni ameliyathaneler faaliyete geçtiğinde dünya standartlarının belirlediği ölçülerde hizmet verilecek. Şifreli hale gelecek elektronik kapılardan yetkisiz ve şifreyi bilmeyen personel giremeyecek. Ameliyatlar daha steril ve mikroorganizmaların dolaşmasının mümkün olmadığı bir ortamda gerçekleştirilecek. Isıtma ve soğutma sistemi özel klimalarla, istenilen uygun şartlara göre sağlanacak. Bu nedenle, yeni ünitelerin ısınma ihtiyacı için kalorifer tesisatını kullanmasına gerek kalmayacak.

Odaların havası kurulan sistemle saatte 100 kez temizlenecek, ameliyathanelerde mikrobik ortamı oluşturabilecek imkanlar ortadan kaldırılacak. Teras katta 'uzay üssü' adı verilen modern kumanda merkezi inşa edilirken, sistem bu merkezden yönetilecek. Ayrıca, sistemin çalışabilirliği, denetlenmesi ve kontrolü Almanya'dan bile bilgisayar ve internet ortamında izlenebilecek ve yerinde müdahaleler yapılabilecek. Çok teknik bir ortamın oluşturulması için gayret gösterilen ameliyathane ve diğer üniteler faaliyete geçtiğinde İç Anadolu Bölgesi'ndeki en modern servisler Beyşehir Devlet Hastanesi'nde hizmete girmiş olacak" dedi.

Yeni ünitelerin faaliyete geçmesiyle birlikte çok ileri teknoloji gerektiren organ nakli ve açık kalp ameliyatlarının yapılabilmesi için Beyşehir Devlet Hastanesi'nin uygun altyapıya sahip olacağını ifade eden yetkililer, "İhaleyi üstlenen firmanın 15 gün önce başlayan çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması için süresi var. Bu süreçte hastanemizde acil olmayan ameliyatlar için bekleme imkanı olan hastalarımıza ocak ayından itibaren randevu veriliyor.

Ayrıca hastanemizde bir acil ameliyathanesi oluşturuyoruz. Kasım ayı sonunda hizmete girmesi bekleniyor. Acil ameliyat gerektiren hastalarımızı halen Konya'daki sağlık kurumlarına sevk etmekle birlikte bu ünitemizdeki çalışmalar tamamlandığında acil müdahaleleri hastanemizde bu ayın sonundan itibaren yapacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:34:24
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 14:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?