24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Turnuvaya katıldılar hayatları değişti

Tekvando Milli Takım Antrenörü Nafiz Çakır, İtalya'da yapılan Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın, kendileri ve sporcuları için büyük bir tecrübe olduğunu belirterek, "Hedefimiz bundan sonrası için 2012 Olimpiyatları'nda derece elde etmektir" dedi.

İtalya'daki şampiyonada Türkiye'nin takım halinde birinci olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çakır, 2 aya yakın bir süredir diğer antrenör arkadaşları ile birlikte Avrupa şampiyonasına hazırlandıklarına dikkati çekerek, "Bu turnuva bizim için büyük tecrübe oldu, çocuklarımız için de tecrübe oldu. Şimdi sporcularımız da neyin ne olduğunu gördüler. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyatlar ve hazırlıklarımızı buna göre yapacağız" şeklinde konuştu.

Milli Takım'ı gelecekte çok parlak günlerin beklediğine işaret eden ve kadroya girebilecek, geriden gelen 8-9 sporcunun daha var olduğunu anlatan Çakır, "Gerçekten çok yetenekli, Türkiye dereceleri olan sporcularımız var. Bunları da iyi değerlendirme şansına sahip olursak, gelecekte Türk Milli Takımı'nı kimse tutamaz" ifadelerini kullandı.
Şampiyonada derece çıkaran Konya'nın Beyşehir İlçesi'nden katılan sporcuları da kutlayan Çakır, Avrupa'nın Türkiye'ye iyi bakmamasına rağmen, elde edilen başarının çok anlamlı olduğuna dikkati çekti. Çakır, "İtalya'daki turnuvaya 20 sporcu ile katıldık. Bunlardan 14'ü derece yaptı. Bu 14'ün içerisinde 2'si de Beyşehirli sporcumuzdu. Yunus Sarı, finalde Azerbaycanlı rakibine yenildi. Ama kendisine çok büyük haksızlıklar yapıldı. Aslında hakkı altın madalyaydı. Yakup Kıtay da Rus rakibine 4-3 mağlup olarak üçüncü oldu" dedi.

Bu arada, Avrupa Şampiyonası'nda derece elde eden sporcularının hayatlarının da kurtulduğunu vurgulayan Nafiz Çakır, "Avrupa'da gelen bu başarı, Beyşehirli 3 sporcumuza birden gözlerin çevrilmesine neden oldu. Birçok büyük kulüpten sporcularımıza transfer teklifi geliyor. Avrupa'da derece elde eden sporcularımızla birlikte bir sporcumuz Ankara Ulaştırmaspor Kulübü'nden teklif aldı ve nasip olursa bu kulübe transfer olacaklar" diye konuştu.

İtalya'da yapılan Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda finale kadar tüm maçlarını kazanan, ancak finalde Azeri rakibine 6-5'lik skorla mağlup olan Beyşehirli sporcu Yunus Sarı ise, "İtalya'da birincilik kürsüsüne çıkıp İstiklal Marşımızı dinletmeyi çok istiyordum ama olmadı. İnşallah 2012 Olimpiyatları'na katılıp, burada bu duyguyu yaşamak istiyorum" dedi.

Avrupa üçüncülüğü elde eden Beyşehirli sporcu Yakup Kıtay da, İtalya'daki turnuvada şanssız olduğundan yakındı. Rus rakibine şanssız bir şekilde yenildiğini, müsabakada hakkının yenildiğini savunan Kıtay, "Ama olmadı, demek ki nasip değilmiş. Ben, doğrusunu söylemek gerekirse, Avrupa şampiyonasında birincilik bekliyordum. Buna rağmen üçüncülük derecesi de iyi bir başarı. Bundan sonraki hedefim; olimpiyatlarda derece elde etmek olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 14:22:25
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 14:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?