19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Avcı Eğitimi Kursu açıldı

Bozkır Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Yaban Hayatı Konya Başmühendisliği ile Bozkır Avcılar Derneği işbirliğinde yaban hayatının düzenlenmesi ve hayvanların üreme döneminde yapılan avlanmaların önüne geçebilmek amacıyla bilinçli avcı yetiştirmek için "Avcı Eğitimi Kursu" düzenlendi.

Bozkır Yeni Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen kursta, avcılar 32 saat eğitimden geçirilecek. Yetkililer, eğitim süresince kursa katılanlara ekoloji bilimi, avcılığın tarihi, avcılıkta ahlaki değer, yurdumuzdaki av hayvanları, av silahları ve atış teknikleri, av köpekleri ve avda kullanılan yırtıcılar, av için gerekli bilgiler, sağlık bilgisi ve avcılıkla ilgili genel bilgilerin anlatılacağını ifade ederek,

"Kurs sonunda yapılacak uygulamalı ve yazılı sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek. Bitki ve doğayı korumak amacı ile bilinçli avcı yetiştirmek için bu kursları açtık. Doğadaki dengeleri korumak zorundayız. Avcılık bir spordur ve spor için yapılmalıdır. Talep olduğu takdirde, kurslar zamana bağlı olmaksızın her zaman açılabilir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 12:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?