29
Mayıs
2024
Çarşamba
DERBENT - KONYA

Derbentliler sorunlara çözüm bekliyor

Derbent İlçesi, son zamanlarda çeşitli sorunlarla uğraşıyor.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Derbentliler Dayanışma Derneği Başkanı Ali Yazar, ilçelerinin sorunlarının çözümü için çaba sarf ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Yazar, “Sayın başbakanımızın ‘susuz, yolsuz ve eğitimsiz köy kalmayacak’ ifadesine rağmen, ilçemizin Konya merkeze sadece 52 kilometre olan ilçemizde çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Yeni eğitim-öğretim sezonu başlamasına rağmen, ilçede taşımalı sistem ihalesi yapılamadığı için köylerdeki öğrenciler eğitime başlayamamış, son iki yılda Derbent İlçe İlköğretim Okulu’ndan ve Derbent Lisesi’nden OKS ve ÖSS’yi kazanan bir tek öğrenci çıkmamıştır. Bu sonuç sadece Derbentli çocukların suçu mu yoksa Derbent Milli Eğitimin mi? Derbent-Konya ulaşım yolu genişletme ve yapım çalışmaları iki yıldır başladı ama ne hikmetse bitirilememiştir. Bu yolda bu yıl hiçbir çalışma yapılmamıştır. Yol yapım çalışmaların bitirilmediği için Derbentli vatandaşlar 50 kilometre fazla yol kat etmek zorunda kalıyor. Ayrıca yol çalışmalarının yarım kalmasından dolayı 20’ye yakın trafik kazası gerçekleşti. Derbent ilçe merkezinde uzun zamandır su kesintisi yapılarak vatandaş mağdur edilmektedir. Yani Derbent’in içme suyu sorunu da vardır” diye konuştu.

Ziraat Bankası’nın Derbentlilere kredi vermediğini de iddia eden Ali Yazar, “İlçe merkezindeki Ziraat Bankası, Derbent’in hayvancılık ve tarım bölgesi olmasına rağmen, Derbentli çiftçilere kredi vermemek için adeta elinden gelen her türlü engeli çıkarmaktadır. Yetkililerden, ilçemizde yaşanan bu sorunların çözümü için gerekli çalışma ve incelemeleri Derbent halkı adına talep etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Merhaba Gazetesi
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 15:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?