23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Murat'ın tek isteği bir özürlü aracı

Yüzünden gülücükler eksilmeyen spastik engelli Murat Sulak, kendisine bir özürlü aracı verilmesini istiyor. Murat'ın Babası Rasim Sulak da, hiç bir güvencesi olmamasına rağmen şikayet etmediğini belirterek, tek isteğinin oğluna bir yardım eli uzatılması olduğunu söyledi.

Konya'nın Ereğli İlçesi'ne bağlı Karaburun Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Murat Sulak ile eşi Hatice Sulak'ın ikinci çocukları Murat (21), spastik özürlü doğdu. 3 çocuğundan ikisinin sağlık sorunu yaşamaması üzerine Murat'ın da zamanla düzeleceğine inanan Sulak çifti, maddi imkansızlıklar nedeniyle de doktora gidemedi. Her geçen gün çocuklarının içinde bulunduğu durumu daha iyi anlayan Sulak çifti, Murat'ın ömür boyu engelli kalacağını kabullendi.

Son olarak Murat'ın çok istediği özürlü aracını almak isteyen baba Rasim Sulak, engelli aracının bin YTL olması nedeniyle oğlunun bu isteğini gerçekleştiremedi. Bunun üzerine baba Sulak, Ereğli Belediyesi ve Kaymakamlığı'na müracaat ederek Murat'a özürlü aracı verilmesini istedi, ama istenilen belgeleri olmadığı için müracaatı reddedildi.

Rasim Sulak, bunun üzerine oğlunu rapor almak için minibüsle Konya Numune Hastanesi'ne getirdiğini ifade ederek, "Devletten bir kez isteğim oldu. O da Murat'ım içindi. Murat sürekli gülücükler saçan bir çocuk ve evde hapis gibi yaşamayı istemiyor. Onun için en iyisi bir engelli aracı olacak. Bu aracın alınması için istenilen sağlık raporunu almaya geldik. Ne sağlık güvencemiz ne de belirli bir gelirimiz var. Elimizdeki birkaç koyunu satarak geçinmeye çalışıyoruz. Kendim için bir şey istemiyorum, sadece oğluma bir özürlü aracı verin" dedi.

Sürekli çevresine gülen Murat ise, konuşamasa da içinde bulunduğu durumu el hareketleriyle anlatmaya çalışıyor. Oğlunun durumunu en iyi anlayan anne Hatice Sulak ise Murat için bir engelli aracı istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 11:18:29
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 03:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?