17
Mayıs
2024
Cuma
ILGIN - KONYA

Ilgın'da askerler oy kullandı, seçim iptal

Konya'nın Ilgın İlçesi'nde belediye başkanlığı için 5 er ve erbaşın oy kullandığının tespit edilmesi üzerine seçim iptal edildi.

İlçe Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 28 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Ilgın Belediye Başkanlığı sonuçlarına yapılan itiraz sonucu, ikinci sayımda Doğru Yol Partisi'nin (DYP) adayının Saadet Partisi (SP) adayından 4 oy fazla aldığı belirtildi. Yapılan itiraz sonucunda sandıkların yeniden sayım ve dökümü yapıldığında 5 er ve erbaşın askerliği devam ederken Ilgın Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullandıklarının belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, ''298 Sayılı Kanun'un 7. maddesi gereğince silah altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları, izinli bulunsalar dahi oy kullanamazlar. Silah altında bulunan er ve erbaşın oy kullanması, tam kanunsuzluk halidir. Bu 5 er ve erbaşın oy kullanmamış olması durumunda, 2 aday arasındaki fark dikkate alındığında, durumun seçim sonucuna direkt etki edeceği kanaatine varıldığından, 298 Sayılı Kanun'un ilgili maddeleri gereğince seçimin iptaline karar verilmiştir'' denildi.

Bu kapsamda Ilgın Belediye Başkanlığı seçimlerinin oy çokluğuyla iptaline karar verildiğinin ifade edildiği açıklamada, ''Ayrıca, izinliyken oy kullanan er ve erbaşlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır'' açıklamasında bulunuldu.

Ilgın'da belediye başkanlığı için yapılan ilk oy sayımında DYP adayı Hasan Hüseyin Akıncı, en yakın rakibi Saadet Partisi adayı Ramazan Yetkin Özalp'ten 12 oy fazla almıştı. İkinci sayımda bu fark 4'e düşmüştü.

KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 20:30:56
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 15:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?