28
Mayıs
2024
Salı
EMLAK-KONUT

Adalet Konutları'nın temeli atıldı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi öncülüğünde kurulan Adalet Konutları'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Adalet Siteleri Konut Yapı Kooperatifi'nin Akabe Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi'ndeki temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Mehmet Kılıç, İl Başkanı Mustafa Çevik, Karatay Kaymakamı Mustafa Hakan Güvençer, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile kooperatif üyeleri katıldı. 

Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, toplu konut alanında bir çok kooperatifin kuruluşuna öncülük ettiklerini belirterek, "Konutların 2 yıl içerisinde bitirilmesini istiyoruz. Karatay'da konut ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar devam edecek. Dar gelirliler için önümüzdeki ay Çataltömek Mahallesi'nde 100 metrekarelik dairelerin 300 YTL aidatla yapılması için yeni bir kooperatif daha kurulacak. Fiziki belediyecilik alanında sıkıntımız yok. Karatay'ın kamu yatırımlarında geri kalmışlığını önlemeye yönelik çabalarımız var. Bazı kamu kuruluşlarının binalarının Karatay ilçemize yapılması için yoğun uğraş veriyoruz. Hedefimiz Karatay'ı eski ve köhne yapılardan kurtarmak. Toplu konut bizim işimiz değil ama ilçeyi ihya etmek için çalışıyoruz" dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından Adalet Konutları'na ilk harç okunan duanın ardından atıldı. 18 blokta her biri 152 metrekare olan 432 daireden oluşacak konutların 2 yıl içerisinde kura çekimleri yapılarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 17:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?