2
Haziran
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Konut seferberliği

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından Akabe Mahallesi'ne yaptırılacak 600 konutun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 750 bin metrekarelik alanı konut yapımı için kullandıklarını belirterek, "Burada temelini atacağımız konutlar 600 aileyi ev sahibi yapacak. 600 kişilik kontenjana bin 800 kişi başvurdu. Halkımız bize güvenip ilgi gösterdiği için çok teşekkür ederiz" dedi.

Yapılacak konutların dar gelirli ailelere yönelik olduğunu ifade eden Mehmet Hançerli, "Bu daireleri maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için düşündük. 200 YTL gibi bir aidatla vatandaşlarımız ev sahibi olacak. Bugüne kadar 2 bin 106 dairenin temelini atmışız. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 3 binin üzerine çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akabe Konut Yapı Kooperatifi'ne ilk çimento protokol ve davetliler tarafından atıldı. 3 sene içinde bitmesi planlanan konutlar 100 metrekarelik 600 daireden oluşuyor. Temel atma törenine, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Sami Güçlü ile Karatay Kaymakamı Mustafa Hakan Güvençer de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 18:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?